APU sistemde yüksek RAM kullanım sorunu

Dolwiki3

Kilopat
Katılım
15 Ağustos 2016
Mesajlar
48
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar herkese, yaklaşık 4 ay önce HP Pavilion 15-EC0019NT model bir laptop aldım. AMD Ryzen 7 3750h işlemci, 8 GB çift kanal RAM, GTX 1650 harici ekran kartım var. RAM kullanımım asla %35-40'dan aşağıya bilgisayarda hiçbir şey açık değilken bile düşmüyor. Bunun sebebi de işlemcimle beraber başıma dert ettiğim dahili ekran kartım Radeon RX Vega 10. 8 GB RAM'in zaten % 25'ini bu dahili kart kullanılıyor ve bu da doğal olarak oyunlarda performansı bir nebze etkiliyor. BIOS Update ettim ama karta ayrılan RAM miktarını düşürebilecek herhangi bir bölüm bulamadım. Ben bu dahili kartın kullandığı 2 GB RAM'i nasıl düşürebilirim? Teşekkürler.
 
Yok hayır onu denemedim, denemeyi de hiç aklımdan geçirmedim açıkcası. Çünkü masaüstü ilk açılırken RX Vega 10 'u kullanıyor. Kapatırsam nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorum .
 
Windows 10 aslında ağır bir sistem değildir. Windows 10'u ağırlaştıran içinde bulundurduğu uygulamalar ve kullanmadığımız hizmetlerdir. Şöyle bir sıkıntımız var Windows 10 ile gelen uygulamaları kaldırmamıza izin verilmiyor. Windows 10 ile gelen uygulamaları kaldırmak için şu linke göz atabilirsin.





Hizmetler Nasıl Kapatılır

İlk başta hizmetleri açıcaz. Bunun için Win + R tuş kombinasyonunu kullanarak çalıştır seçeneğini açın ve services.msc‘yi çalıştırın.

Karşınıza Çıkan Ekranda Bayağı Bir Himet Göreceksiniz. Bunlardan Aşağıda Verdiklerimi Rahatlıkla Kapatabilirsiniz.

Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetri – Windows platformunun iyileştirilmesine olanak sağlamak için kullanıcı bilgilerinin iletilmesini sağlar. İletmese de olur.

Dağıtılmış Bağlantı İzleme İstemcisi – Ağ üzerindeki bağlantılarla oluşturulan NTFS dosya bağlantılarını korur. Eğer bilgisayarınız herhangi bir ağ üzerine bağlı değilse, bu hizmeti elle çalışacak şekilde ayarlayabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz. Bence Gereksiz

dmwappushsvc – Telemetri ve kullanıcı verilerini toplama hizmetinin bir parçasıdır. Her Windows'ta Gözükmeye Bilir.

İkincil Oturum Açma – Eğer bilgisayarınızda birden fazla kullanıcı hesabı oluşturmadıysanız, bu hizmeti elle çalışacak şekilde ayarlayabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

İndirilen Haritalar Yöneticisi – Eğer haritalar hizmetini kullanmıyorsanız bu hizmeti elle çalışacak şekilde ayarlayabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

IP Yardımcısı – IPv6 geçiş teknolojileri (6’dan 4’e, ISATAP, Bağlantı Noktası Proxy’si ve Teredo) ve IP-HTTPS kullanarak tünel bağlantısı sağlar. Eğer IPv6 internet bağlantısı kullanmıyorsanız bu hizmeti elle çalışacak şekilde ayarlayabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

İşlev Bulma Kaynak Yayımı – bilgisayarınızı ve bilgisayarınıza bağlı kaynakları ağ üzerinden bulunabilmeleri için yayımlar. Eğer bir ağ grubu içinde değilseniz bu hizmeti elle çalışacak şekilde ayarlayabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

Program Uyumluluk Yardımcısı Hizmeti – Kullanıcı tarafından yüklenip çalıştırılan programları izler ve bilinen uyumluluk sorunlarını algılar.

TCP/IP NetBIOS Yardımcısı – Herhangi bir çalışma grubu içinde değilseniz bu hizmeti elle çalışacak şekilde ayarlayabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

Tanı İlkesi Hizmeti – Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda Windows’un çözüm üretmek için tanılama hizmetini başlatmasını sağlar.

Uzaktan Kayıt Defteri – Uzak kullanıcıların bilgisayarınızdaki kayıt defterini düzenlemesine olanak sağlar. Güvenlik riski oluşturduğu için devre dışı bırakmanızı tavsiye ederiz.

Windows Hata Raporlama Hizmeti – Hata raporlarının iletilmesini sağlar. Bu hizmeti elle çalışacak şekilde ayarlayabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows Resim Alma (WIA) – Eğer bir tarayıcı kullanmıyorsanız bu hizmeti elle çalışacak şekilde ayarlayabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

Yazdırma Biriktiricisi – Eğer bilgisayarınıza bir yazıcı bağlanmayacaksanız bu hizmeti elle çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Windows Update - bilgisayarınızı sık sık güncellemek zorunda değilsiniz hafta veye ayda bir yapmanız yeterli. Bunun için devre dışı bırakıp daha sonra aktif edebilirsiniz.

Eğer gözünüze çarpan başka bir hizmet varsa ve kullanmıyorsanız kapatabilirsiniz. Benim kullanmadığım hizmetleri aşağıda görebilirsiniz

Rich (BB code):
Rich (BB code):




 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı