Aradığım kişiyle nasıl konuşabilirim?

WolreaG

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2022
Mesajlar
3.898
Makaleler
3
Çözümler
2
Yer
İzmir/Urla
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GT 730, 8 GB RAM, i5-4590
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben kekeme birisiyim çok kimseyi telefonda aramam yeni yeni annemi ve babamı aramaya başladım onu da alışmak için yapıyorum. Biliyorsunuz bayramlar geliyor akrabalar aranıyor ben de aramak istiyorum fakat 17 yıl boyunca telefondan hiç konuşmadığım için aradığımda nasıl konuşacağım bilmiyorum. Mesela senaryo kurmam gerekirse ben arayacağım amcamı ve "Alo amca" diyeceğim o cevabını verecek. Ben "bayramın kutlu olsun amca ev ahalisi nasıl sen nasılsın" mı diyeceğim? Genelde ben arandığım için -annem ve babam arıyor sadece- hep cevap verdim ve sen ne yapıyorsun demişimdir. Amcamı, teyzemi veya bir büyüğümü aradığımda onlarla nasıl bayramlaşacağım? Veya siz nasıl bayramlaşıyorsunuz?
 
Ben burada gülünecek bir şey göremedim quadrox hocam.

Öncelikle işte selamünaleyküm veya selamlar diye arayın, sonra nasılsın iyisin inşallah deyin karşınızdakine, bayramın mübarek olsun evdekiler nasıl selam söyle tarzı bir ifade kullanın. Çok bir şey demenize gerek yok. Dilerseniz evde alıştırma yapın ayna karşısında.
 
İlk olarak “Alo nasılsın amca” diyebilirsin ya da “Alo bayramın mübarek olsun amca, nasılsın?” da diyebilirsin bu senin nasıl demek istediğine bağlı. Çok komplike hale getirip üstünde çok fazla düşünüp kendini yormana gerek yok.
 
Öncelikle sakin ol ve gözünde büyütme.

Sen: Alo, Nasılsın Amca, nasıl gidiyor?
Amcan: Normal, bir sıkıntımız, şikayetimiz yok şükür. Sen nasılsın?
Sen: Ben de iyiyim Amca. Dersler felan koşturuyorum. Bayramın Mübarek olsun amca. Ellerinden öperim.
...
devamı akışa bırak.
 
Kendini ona karşı hissettiğin yakınlık derecesine göre ayarla bence. Herkese samimi olacaksın diye bir kural yok. Mesela amcanı diğerlerine göre daha çok seviyorsan ona o sıcaklığı belli edecek şekilde hitap et aynı yüz yüze görüşmüş gibi. Zaten bayramlaşma 1 dakika sürmüyor herkes birbirini arıyor tutup da 1 saat konuşacak hali yok.
 
Teşekkürler arkadaşlar. :) Ne kadar quadrox kardeşim gülsede sorun yok yaşı küçük olabilir.

Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım zaten hepiniz benzer şeyler dediğiniz bayram geldiğinde bunlaarı yaparım. Teşekkür ederim hepinize iyi sosyaller.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı