Arctic MX-6 deneyimim

Hocam kule tipi soğutucunun yanından çıkacak macunu kullanmasak olmaz mı? MX-6 sürmek istiyorum.

Kyronaut uzun süre dayanmıyorsa o zaman gerekmez sürmeye. Ben MX-6 alıp 2 sene bir daha uğraşmak istemiyorum.
Tabiki istediğiniz macunu kullanabilirsiniz. Masraf çıkmanıza gerek yok diye dedim.

Kyronaut ile kendi tecrübem yok. İnternette en çok şikayet edilen sorunu o diye okuyorum.
 
Önceden Arctic MX-4 kullanıyordum. Kendi işlemcime ve sahip olduğum eski bir dizüstü bilgisayara birkaç yıldan beridir bu macundan sürüyorum. MX-4'ten farklı olarak sadece Cooler Master MasterGel Maker kullanmıştım.
Değerleri fotoğraflarla maalesef paylaşamayacağım fakat kendi tecrübelerimi yine de aktarmak istedim.

Kullandığım 5600X işlemciye yaklaşık 5-6 ay önce MX-4 macun sürmüştüm. Kullandığım soğutucu ise Arctic Liquid Freezer II 360mm.
Cinebench testinde işlemci aynı ayarlarda ve kasa/soğutucu fanları sabitken MX-4 ile maksimum 61 derece, MX-6 ile maksimum 58 derece gördüm.

Kullandığım eski dizüstü bilgisayarına da yaklaşık 6-8 ay önce MX-4 macun sürmüştüm.
Cinebench testinde maksimum 90 görüp 85-86 dereceye geriliyordu, MX-6 ile macun yeniledikten sonra aynı testte 76'yı geçmedi.

EVGA RTX 3090 XC3 Ultra Hybrid kullanıyorum ve Hybrid soğutmayı yaklaşık 3 ay önce montajladım. İçerisindeki stok macunu kullandım. Bugün bu kartın macunu da yeniledim ve sıcaklık değerlerinde bir değişiklik olmadı.

MX-6 macunu ise Jumbum'dan satın aldım. Macuna ihtiyacım vardı ve forumu gezerken şu konuyu gördüm: Arctic Arctic MX-6 vs Arctic MX-4 indirim kodu da olunca satın aldım ve kargo ile 181,54TL'ye denk geldi.
İndirim Kodu: TP-MX6-4GR Ürün linki: ARCTIC MX-6 4gr Yüksek Performanslı Termal Macun (ACTCP00080A)
Hocam selamlar. Çok uzun süre geçmiş ancak bir sorum olacak. Laptop'ta mx6 kullandınız mı? Kullandıysanız ne kadar süre kullandınız, performansını ne kadar korudu?
 
Hocam selamlar. Çok uzun süre geçmiş ancak bir sorum olacak. Laptop'ta mx6 kullandınız mı? Kullandıysanız ne kadar süre kullandınız, performansını ne kadar korudu?
Çok eski bir dizüstünde kullandım 7-8 ay boyunca korudu. MX-4'den ortalama 4-5 ay daha iyi.
 

Geri
Yukarı