Çözüldü ASUS B450M-K II anakart CAT 6 kablo olmasına rağmen 100 Mb/sn hız veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LaniakeaSK

Centipat
Katılım
20 Mart 2023
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Anakartım ASUS Prime B450M-K II ve Ugreen CAT6 flat Ethernet kablosuna sahibim. Ethernet hızına baktığımda 100 Mb/sn olduğunu görüyorum. Forumda bazı konuları okudum ama çözüm bulamadım. Acaba hız desteklenmiyor mu?

Ethernet kablosu: Kablo Link
Anakart: Anakart

[Güncelleme 1]
Arkadaşlar ethernet kablosunu modem yerine routera taktım ve 1 Gb/sn hızını gördüm. Modem biraz eski o nedenle oluyor olabilir mi? Modem: Airties Air 5650 V2

[Güncelleme 2]
Evet arkadaşlar modem nedeniyleymiş.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Anakartım ASUS Prime B450M K II ve Ugreen CAT6 flat Ethernet kablosuna sahibim. Ethernet hızına baktığımda 100 Mb/sn olduğunu görüyorum. Forumda bazı konuları okudum ama çözüm bulamadım. Acaba hız desteklenmiyor mu?

Ethernet kablosu: Kablo Link
Anakart: Anakart

[Güncelleme 1]
Arkadaşlar Ethernet kablosunu modem yerine routera taktım ve 1 Gb/sn hızını gördüm. Modem biraz eski o nedenle oluyor olabilir mi? Modem: AirTies Air 5650 v2.

[Güncelleme 2]
Evet arkadaşlar modem nedeniyleymiş.

Şu an aynı sorun bende de var. CAT6 kablo kullanmama rağmen 100Mbps internet hızında sabit kaldı ve internet tam kullanımdayken anakartımda tiz bir ses çıkmakta. Ne yapacağımı bende hiç bilmiyorum. Acaba sorun anakartta mı diye düşünmeden edemiyorum çünkü bu sorunu bazen yapmıyor.
 

Geri
Yukarı