Asus Çıkmayan Bataryalı Laptoplar

Leonidas67

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2016
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Asus'un çıkmayan bataryalı laptoplarını çok merak ediyorum. Batarya durumu nasıl oluyor, çıkmaması bir sıkıntı yaratır mı ? Asus bunun için ayrı bir güvence veriyor mu ? Bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
 
Bende UX303UB var bu modelde de batarya çıkmıyor.

Çıkmamasından kaynaklı pek problem yaşamadım ama kullanıma bağlı olarak kilitlenmelerde batarya çıkmadığı için şarj bitene kadar beklemek gerekiyormuş. Şahsen ben böyle bir şey henüz yaşamadım.

Prize takılı kullanırken adaptör şarj olana kadar bataryaya ve bilgisayara güç veriyor, şarj %100 olunca bataryayı şarj etmeyi bırakıyor ve sadece bilgisayara güç veriyor.


Malum laptop bataryaları 2 yıl içinde ömürlerinin çok büyük bir kısmını bitiriyor ve batarya değişimi gerekebiliyor bu durumda kendin değiştiremediğin için servise vermek gerekebiliyor.

Kısacası ben bir problem yaşamadım ah şu batarya çıksa demedim bir sorun yaşayan varsa aktarır.
 
Sisteme göre değişiklik gösterebilir.
Örneğin benim laptopta 3 hücreli pil var ama laptopun enerji tüketimi düşük olduğu için(Düşük enerji tüketen işlemci ve ram) bu pil 6-7 saat gidiyor fakat arkadaşta 4 hücreli batarya var sistemi orta seviye güç tüketen bir sistem ve 3-4 saat batarya ömrü var.

Düşündüğün laptapın modelini yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
 
Sonunda U olan işlemciler (Bu modeldeki i5-6200U) düşük enerji harcıyor fakat ramlar normal ram galiba.
İnternette surf yaparken yaklaşık 4 saat gibi pil ömrü verebilir ama sistem yük altında ve ekran kartı çalışırken GT940M çok enerji harcayacağı için ortalama 1 saat gider diye düşünüyorum.

Sonuç olarak ortalama bir bataryası var yani 2 hücreli olması bir dezavantaj gibi dursada işlemci enerji tasarruflu olduğundan ekran kartının çalışmadığı senaryolarda ortalama bir pil ömrü suacağını umuyorum.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı