ASUS ROG Swift PG32UCDM OLED 4K 240Hz nasıldır?

ALPTEKiN_2710

Centipat
Katılım
16 Temmuz 2023
Mesajlar
1.243
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS ROG Swift PG32UCDM OLED 4K 240Hz genel olarak özetler misin?
Memnun musun monitorden?
Ne kadar bütçe ayırmıştın?
 
ASUS ROG Swift PG32UCDM OLED 4K 240Hz genel olarak özetler misin?
Memnun musun monitorden?
Ne kadar bütçe ayırmıştın?

Hocam özetin özeti şu olur. Alıp alabileceğin en iyi monitör. Şu anki teknolojide ötesi yok. Hani illa eksi bir şey yazalım desek öyle sürekli 1000-1200 nitte kullanacağın bir monitör değil.
Normal kullanımda 250nit, HDR'da 1000 nit sunuyor ancak gün içinde %60'larda kullandığını varsayarsak 180 nit gibi bir kullanımı var. Yetiyor mu? Fazla fazla. Ama günlük güneşlik açık ortam monitörü değil.

Renkler tam doğru rengi veriyor. Video çekip monitörlerde açtığımda, diğer monitörlerde animyasyon gibi görüntü olurken, OLED'de sanki kendi kolumu aynada görüyor gibiyim. Renk doğruluğu mükemmel.

Ekranın her bir noktası aynı renk, aynı parlaklıkta. Ekranda parlak kaplama olduğu için sanki kirli gibi bir yüzey yok. Ekranın önünde perde hissiyatı yok.

OLED'lerin gecikme süresi en iyidir. 240Hz TN veya IPS ile 240Hz OLED arasında bile fark var. Ghosting, smearing cart curt hiçbir şey yok. Jet hızında. Gözünü hiç rahatsız etmiyor.

Monitörden son derece memnunum.

Gelelim son soruna;
Ne kadar bütçeden ziyade niye aldığımı anlatayım.
Forumda anlata anlata bitiremedikleri MiniLED monitörlerden alayım dedim. Alınabilecek en ideali 32" Samsung Neo G7 165Hz 4K idi. 23 bin liraya satın aldım.
İlk başlarda güzel gibi gelse de, MiniLED teknolojisinin ne kadar vasat bir şey olduğunu anladım. OLED'i taklit edebilir ama yanına yaklaşamaz. Simsiyah sahnede beyaz bir nesne hareket ederken sanki titreme (Flicker) gibi bir hissiyat oluyor gözünü aşırı rahatsız ediyordu. Ayrıca yine siyah arka planda, beyaz yazıların etrafı aşırı parlıyordu.

Kavisli olmasını ilk başta sorun etmedim ancak düz bir pencereyi istediğin açıdan bak, hiçbir zaman düz göremiyorsun. İnternetten koltuk inceliyordum. Bu koltuk neden oval deyip duruyorum. Meğerse monitördenmiş. Bir daha Curved asla...

Ayrıca standı ve Curved olmasından dolayı acayip yer kaplıyor. Şu anki monitörden 10-15 cm önde durup gözümü kör ediyordu.

Evet geldik ne kadar bütçe ayırdım olayına. Bütçe yok bende ama sinirlenme durumu vardı.
TN panellere bakıyorum görüntü kötü.
IPS'lere bakıyorum yok sızma var, yok patlama var, yok glowing var.
VA'lara bakıyorum smearing var, renkler soluk vs.

MiniLED benim için son can kurtarıcı idi. Onun da böyle olduğunu görünce düşünmeden aldım bu monitörü. 58.700 ₺ ödedim. Değer mi inan bilmiyorum. Bir sinirle aldım ama pişman değilim. 2-3 Yılda bir eskittiğimiz telefonlara da bu parayı ödüyoruz ancak her gün baktığım ekrana neden yatırım yapmayayım öyle değil mi?

Şunu unutmayın. İstediğiniz kadar RTX 4080-4090 alın, ayarları maksimum yapın. Aldığınız görüntüyü düzgün bir monitörde izlemiyorsanız hiçbir şeyden keyif almıyorsunuz demektir.
Benim monitörde en düşük ayarda bile inanılmaz görüntüler elde ediliyor :)
 

Geri
Yukarı