ASUS Zephyrus G14 ekran değişimi

Xeon

Kilopat
Katılım
2 Temmuz 2014
Mesajlar
622
Makaleler
1
Çözümler
1
Halihazırda elimde bulunan Zephyrus G14 (GA401II-BM146) model dizüstü bilgisayarımın ekranını yine Zephyrus G14 serisinden başka bir ekranla (GA401IV-BR9N6) değiştirmek istiyorum. Şu anda bilgisayarda kullandığım ekran paneli 60Hz ve 30 pin EDP ile bağlanıyor anakarta. Araştırdığım kadarıyla GA401IV modelinin girişi de yine 30 pin EDP ve 60Hz yerine 120Hz ekrana sahip. İnternette bu modelin ekranı satılıyor eğer uyumluluk konusunda bir sorun çıkmazsa bu şekilde bilgisayarımın ekranını 120Hz'e yükseltmek istiyorum. Bu konu ile ilgili bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?
 
Halihazırda elimde bulunan Zephyrus G14 (GA401II-BM146) model dizüstü bilgisayarımın ekranını yine Zephyrus G14 serisinden başka bir ekranla (GA401IV-BR9n6) değiştirmek istiyorum. Şu anda bilgisayarda kullandığım ekran paneli 60Hz ve 30 pin EDP ile bağlanıyor anakarta. Araştırdığım kadarıyla GA401IV modelinin girişi de yine 30 pin EDP ve 60Hz yerine 120Hz ekrana sahip. İnternette bu modelin ekranı satılıyor eğer uyumluluk konusunda bir sorun çıkmazsa bu şekilde bilgisayarımın ekranını 120Hz'e yükseltmek istiyorum. Bu konu ile ilgili bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?

Benim bildiğim kadarıyla işlemci ne kadar Hz desteklerse o kadar yeni panel takılabilir.
Şuradan tam modeli veya benzer modeli bazen farklı ama uyumlu modelleri bulabilirsiniz. Pin aynı olsa bazen farklı sebeplerden bile farklı Hz verimli çalışmayabilir.
 
Benim bildiğim kadarıyla işlemci ne kadar Hz desteklerse o kadar yeni panel takılabilir.
Şuradan tam modeli veya benzer modeli bazen farklı ama uyumlu modelleri bulabilirsiniz. Pin aynı olsa bazen farklı sebeplerden bile farklı Hz verimli çalışmayabilir.
İşlemcim AMD Ryzen 5 4600H.

Benim bilgisayarın ekranının donanım kimliğini aratınca bu ekranı buldum sanırım benim şu anki ekranım bu: Innolux N140HCE-EN2 Overview

Buradaki bilgilerden çıkarabileceğim bir şey var mıdır?
 
Buradaki bilgilerden çıkarabileceğim bir şey var mıdır?

Panel hakkında bilginiz olduğunu düşünüyorum. Hiç olmasaydı. Sgrb, dcp-ı 3, nit, panel cinsi vs değerleri öğreniliyor. Bazı satıcılar inatla hala paylaşmıyor bu bilgileri. Panel değişimi özelinde benim çok fazla bilgim olmamakla birlikte kısa bir araştırma yaptım. Bu iki model özelinde (benzer Rus panel satıcı ve ürünün kullanıcılarına göre + -) pin aynı olduğu müddetçe çok fazla sorun olası değil gibi görünüyor. Ama yine yanlışım olmakla birlikte ikinci (GA401IV-BR9n6) panel ben sürekli 40 pin ve çok farklı nit, sgrb vs gördüm. O model özelinde 14 inç 30 pin ben görmedim. Bu konuyu en iyi satıcılar ve ASUS'a yazmanız durumunda kesinlikle doğru bilgi edinirsiniz. 60/120 Hz genelinde panel( TFT LCD, IPS, OLED) aynı olduğu takdirde sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü yabancı forumda 2 yıl önce görmüştüm. Güzel bir MSI katana 17'3 144Hz ama berbat bir panel. Şahıs Çin'den aynı MSI katana modelinin daha kaliteli ve az farklı modelinin QHD 17'3 IPS sanırım yine 144Hz paneli aldı ve verimli şekilde kullandı.

Güncelleme!

Dizüstü bilgisayarı 4 aydır kullanıyorum, donanımı çok güçlü ve tüm modern oyunları ultrada çalıştırıyor, en büyük sorunu berbat bir matris, onu 2, 5K daha parlak ve %100 SRGB'li bir matrisle değiştirmek zorunda kaldım kapsama alanı, matrisi değiştirdikten sonra görüntü parlak ve renkli hale geldi, grafiklerle çalışabilir ve bu dizüstü bilgisayarın tüm gücünü tam olarak görebilirsiniz, MSI'nin güçlü donanıma iyi bir matris eklemeyi unutması çok yazık!

Yukarıdaki kullanıcı aşağıdaki linketeki paneli bu yıl satın alınmış 17'3 katana ful HD 144 Hz'den 2 k 17'3 165 Hz geçiş yapmış. Ve hala sorunsuz kullanıyor. Buna göre Hz o kadar da önemli değil gibi duruyor. Yani büyük ihtimalle attığınız modeller uygun olabilir.
BOE NE173QHM-NY2 Overview
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı