Çözüldü B760M Plus Wi-Fi beyaz VGA ışığı sürekli yanıyor ve ekran görüntüsü geç geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OguzhanAkll

Hectopat
Katılım
29 Kasım 2020
Mesajlar
68
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
DDR5 sistem topladım. Sorun özeti şudur:
Bilgisayarı çalıştırıyorum, beyaz VGA ışığı yanıyor ve sönmüyor. Ama yeniden başlat yaptığımda bilgisayarın ekranı daha hızlı açılıyor görüntü daha hızlı geliyor ve bu sırada BIOS ekranını da açabiliyorum. Ama ilk başlattığımda hem görüntü çok geç geliyor hem de BIOS ekranını açamıyorum. İlla yeniden başlat yapmak zorundayım. Anakartı alırken işlemci ve RAM'in anakartı uyumlu olup olmadığına baktım ama bu sorunu çözemedim. BIOS'um güncel. Güncellerken bile BIOS ekranı açılmıyor yeniden başlat yapıp duruyorum. DPI kablosu takılı HDMI'ıda taksam aynı sorun oluyor sistem parçalarımı aşağıya yazıyorum.
Görseli ve video linki ile birlikte.
Anakart: ASUS TUF Gaming B760M Plus Wi-Fi DDR5 7200MHz.
İşlemcı: i5 14600KF.
RAM: Kingston Fury Beast KF556C40BBK2-32
Hafıza: MLD22M300P13-500
MLD M300 500GB NVMe 2280 GEN3x4 M.2 SSD (3300 MB okuma / 3100 MB yazma)
Ekran kartı: ASUS Dual 3060 Ti o. C8GB 256bit LHR.
Monitör: Casper Excalibur 23.8 200Hz 1ms 300nit Curved FreeSync + g- Sync FHD LED.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Dosya Ekleri

  • beyaz vga ışığı.jpg
    beyaz vga ışığı.jpg
    77,3 KB · Görüntüleme: 7
Çözüm
Monitörünüz geciktiği için VGA LED yanık kalıyor, monitörü kapatıp, sistemle aynı anda açın bakalım LED yanık kalacak mı?
Monitörünüz geciktiği için VGA LED yanık kalıyor, monitörü kapatıp, sistemle aynı anda açın bakalım LED yanık kalacak mı?
Denedim ama olmadı hocam başka bir öneriniz varmıdır. Monitörüm devamlı açık ama açık olduğu için no Signal falan yazmıyor fişlerim hep takılı bilgisayarı kapattığımda ekranda gidiyor ellemiyorum açarkende aç kapa yapmıyordum
 
Denedim ama olmadı hocam başka bir öneriniz var mıdır? Monitörüm devamlı açık ama açık olduğu için no signal falan yazmıyor fişlerim hep takılı bilgisayarı kapattığımda ekranda gidiyor ellemiyorum açarkende aç kapa yapmıyordum

Monitör uyku modunda olduğu için kapalı sayılır.

İsterseniz görüntü kablosunu değiştirip deneyin, ama bu, sistem ile monitör arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor.
 
PCI 5'ten çıkarıp PCI 4 slotuna ekran kartını taktım DPI kablosu takılıyken HDMI kablosunuda taktım sorun çözüldü teşekkür ederim. Sistem 9 saniye demeden açılıyor. Çok şükür.

Monitör uyku modunda olduğu için kapalı sayılır.

İsterseniz görüntü kablosunu değiştirip deneyin, ama bu, sistem ile monitör arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor.
Çözülmedi tekrar Sorun devam ediyor. Sanırım yeniden başlat yapınca geçtiğini düzeldiğini zannettik.Kabloları değiştirdim monitörü dp hdmi değiştirdim yok olmuyor

Kasanın güç tuşuna basıp ardından Monitörün güç tuşuna basınca beyaz vga ışığı gidiyor. Ama tabiki bu kalıcı bir çözüm değil.
 
Son düzenleme:
Kasanın güç tuşuna basıp ardından Monitörün güç tuşuna basınca beyaz VGA ışığı gidiyor. Ama tabii ki bu kalıcı bir çözüm değil.

Yani size en başta bunun monitör gecikmesi olduğunu, sistemle monitörü aynı anda açtığınızda LED'in söneceğini anlattım, artık bu forumda insanları bir şeye ikna etmek imkansız oldu.

Bu bir sorun değil, bug.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı