Barfiks yaparken nelere dikkat edilmeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece sağlıklı beslenip düzenli karbonhidratlar alırsan kilo konusunu aşabilirsin. Ağır çalışarak ve iyi beslenerek güzel kilo alınır. Sen çok zayıf olduğun için pirinç sana iyi gelecektir. Makarna, bulgur ve patates de benim karbonhidrat kaynaklarım. Sıvı yağ yerine zeytinyağı ve tereyağı tüketirsen daha iyi olur. Günde mümkünse 4 öğünden aşağı düşme.
 
Evde makarna ve pirinç harici bir yemek pişmiyor, artık bıktığım için yemek yemekten kesildim galiba :)

Zayıf bir vücut hafif olduğu için daha rahat hareket ediyor ancak zayıf bir vücut ile böyle ağır hareketleri yapmaya korkuyorum.

Kendime zarar vermekten korktuğumdan 3 tam barfikten öteye kendimi asla zorlamıyorum.
 
Hareketleri yavaşça ve kontrollü olarak yapman önemli, kaslarında yanma doğaldır ve geliştiğini gösterir ama keskin ani batma veya kesme şeklinde acı hissedersen sakatladığını gösterir. İyi uyku, iyi beslenme, iyi spor gerekiyor. Protein ağırlıklı bir diyet gerekiyor, kendi ağırlığına göre yediklerini ayarlaman lazım. Makarna çok iyi bir karbonhidrat kaynağıdır, pirinç de iyidir ama yanına bol bol fasulye, yumurta, süt, tavuk, balık, çiğ sebze ve meyve de yemen gerekiyor. Protein içecekleri sporcular için destek olarak iyidir ve lazımdır ama pahalıdırlar. Bol ve sık öğünler lazım sana, iştah açmak için öğün öncesi bir parça ekmeği zeytinyağına bandırıp afiyetle yiyebilirsin. Yemeklere biraz da kendin el atman, pişirmen ve kendin için onları lezzetli hale getirmen gerekecek çünkü neredeyse bütün sağlam sporcular iyi yemek yapar, kendi diyetini kontrol eder. Ayrıca zevklidir :)
 
İlk gün 3 çektiysen diğer gün 3'ü geçmeyi hedefle 4 yap ama yinede geç
 
3x10 yapıyordum, fakat kendimi zorladım ve omuzumu sakatladım. "Korakoakromial bağ, biseps braki, supraspinatus" kaslarını zedeledim ve sporu bırakmak zorunda kaldım. Omuz'daki kaslar çok ince kaslardır, diğer kaslara göre zayıf,çok ve çabuk yırtılır. Benim tavsiyem, kesinlikle omuz ve kollarını biraz güçlendir , barfiksini çoğaltmak istiyorsan, hummer curl çalışmalısın.
omuzanat21.jpg
 
Esmer bulgur, mercimek, yağsız veya az yağlı kırmızı et ve beyaz et. Yazın bende spora gittim ve şuanda devam ediyorum bize bunlar önerilmişti.
 
Gögüs kafersin deki ağrı nedeni akciğerlerinin gelişmesinden dolayıdır.
 
barfiks hakkını vererek yaparsan mükemmel bir harekettir. beslenmene dikkat et, 3 öğün yerine 5-6 öğüne böl yediklerini. ortalama olarak vücut ağırlığın başına 4 gr karbonhidrat 1,5-2 gr protein 1 gr yağ al. bunlar ortalama değerler, antrenman yoğunluğuna ve metabolizma hızına göre değişir, fazla yağlanıyorsan düşürürsün kilo almıyorsan arttırırsın. Aldığın karbonhidratların GI'nin düşük olmasına dikkat et. Isınmanın yanında soğumaya da önem ver, kas ağrılarının hissedilir şekilde azalır. Tükçe sitelerde çok fazla yanlış bilgi var,ingilizcen varsa öğrenmek istediklerini bodybuilding.com dan öğren. Uykuna ve psikolojine dikkat et, sabredersen zamanla kilonda artar vücut hatlarında şekillenir.
 

Dosya Ekleri

  • 10291107_10152432896315960_746879048074157776_n.jpg
    10291107_10152432896315960_746879048074157776_n.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 1.072
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı