Basit veritabanı oluşturma

Yabgu.TR

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2017
Mesajlar
47
Ben basit veri tabanı oluşturmak ve kayıtların yapılması için basit bir arayüz yapmak istiyorum, bu konuda pek bilgim olmadığı için yardım edebilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En basit veritabanı exceldir. Arayüz içinse biraz programlama bilmen gerekli. Bunlar ile ilgili ne kadar bilgin var?
 
Üzülerek söylüyorum ki sıfır
Bu isteğin ders ödevi ile mi ilgili? Nasıl bir veritabanı oluşturman gerekiyor? Tam olarak Ne yapmak istiyorsun yada ne amaçla kullanacaksın? ona göre yardımcı olmaya çalışırım, olmak isteyen başkalarıda çıkabilir.
 
Bu isteğin ders ödevi ile mi ilgili? Nasıl bir veritabanı oluşturman gerekiyor? Tam olarak Ne yapmak istiyorsun yada ne amaçla kullanacaksın? ona göre yardımcı olmaya çalışırım, olmak isteyen başkalarıda çıkabilir.
Ödev değil çalıştığım iş yerinde verdiğim parçanın üretimden çıkıp çıkmadığını görmek için istiyorum çıkan ürün sisteme kaydedilecek bende diğer bilgisayardan görücem bu şekilde
 
Bunun için çok karmaşık bir sisteme gerek yok. Basit bir excel dosyası bile işinizi çözebilir.
Şöyleki; iş yerinde bilgisayarlar birbirine bağlıdır büyük ihtimal, ortak dosyalar da vardır haliyle. Her bilgisayardan erişim izni olan dosyalar kısaca. Oluşturun bir excel dosyası, ana kullanıcı üretimden çıkınca sisteme kaydeden kişi olsun, siz sadece görüntüleyici olun. Parça üründen çıktığında excele çıktı notunu yazsınlar yada işyerinde nasıl bir tabir kullanılıyorsa artık, gerekli kayıt yapılsın, sizde açtığınızda görebilirsiniz.
Ama bunun için sizin sürekli dosyayı aç kapat yapmanız gerekir güncel hali görmeniz için. Bunun dışında kayıt yapılınca bildiri gelsin falan derseniz işler karmaşıklaşır açıkçası onun işin arayüz ve program bilmeniz gerekir. Benim dediğim excel olayı kendi çalıştığım yerde de kullandığımız basit bir işleyiş. Biz 3 arkadaş ana kullanıcıyız, excele sürekli veri girip kaydediyoruz. Yan birim ise ihtiyaçları olunca dosyayı görüntüleyip bizim kaydettiğimiz verileri kullanıyorlar. Değişiklik yapamıyorlar, o sadece bize açık.
 
Sql ile veritabanı oluşturduktan sonra Microsoft Power BI kullanabilirsiniz. Power BI ücretsiz lakin Power BI Server ücretli. Ana bir tablo ya da veritabanını Power BI üzerine aktardığınızda veriler otomatik olarak güncellenir. İster telefon uygulamasından ister bilgisayardan son güncel durumu da takip edebilirsiniz. Listeler oluşturabilirsiniz yani üretimden çıkan malları gruplara ayırarak ya da ürün bazında anlık takip edebilirsiniz. Birkaç Power BI ders videosu ile işinizi de halledebilirsiniz. Fakat bir veritabanı gerekiyor ki ürünlerin güncel durumunu görebilesiniz. Keza çalıştığınız kurum içerisinde elbette üretilen malların izlendiği bir veritabanı vardır diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı