Berbat ötesi kulaklık JBL 510BT

Dün kuzenim 570 BT aldı arasında pek fark var mı?

Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum, pişman etmedi. Ses kalitesi bass ve tiz ayarları iyi ve ek olarak pasif gürültü önleyici bulunuyor yani gürültülü ortamlarda kullanılabilecek en iyi seçeneklerden olabilir. Kulağı sadece çok uzun süre kullanırsan yani böyle uzun yolda 1-2 saat aralıksız kullanırsan biraz acıtıyor onun dışında eksi bir yönünü görmedim. Bir de JBL headphones diye bir uygulama varmış kulaklığın ses ayarlarını oradan modifiye edebilirsiniz. Ben pek bakmadım uygulamaya fakat bakanlar fikir belirtebilir.
 
Açıkçası kulaklık işi genelde kişinin önceki kullandığı kulaklıklara göre şekilleniyor. Genel olarak insanlar kötü kulaklıklar kullandığı için bu tarz bir ürünün ses kalitesi onlara kötü gelmiyor. Bence mesele bu.
 
İnsanlar JBL markasını görünce direkt kaliteli algısına düşüyor, kaldı ki arkadaşların da dediği gibi dışarda kulak üstü kullanmak gerçekten saçma, kulak içi alıp kullanmak rahat, sonrasında kutusunu cebine koyuyorsun bu kadar ergonomik bir şey varken bunu dışarda takmak gerçekten garip.
 
Kaliteli bir ürün sayılmaz. Ucuz ürün olarak alınabilir sadece. Bir de sporda hem kulak üstü isteyip hem de kulağım çok terlemesin diyenler alabilir.

Kaliteli ses arayanın bluetooth kısmından uzak durması lazım zaten. Bluetooth modunda Focal Bathys bile yetersiz geliyor. Sorun sürücülerde değil, müziğin kayıpsız iletilememesi.
İyi terletiyor bu arada. Hele sporda ıpıslak oluyor pedler. Ben daha sonrasında kumaş pedlere sahip bir kulaklığa geçtim bayağı rahatladım.
 
Kaliteli bir ürün sayılmaz. Ucuz ürün olarak alınabilir sadece. Bir de sporda hem kulak üstü isteyip hem de kulağım çok terlemesin diyenler alabilir.

Kaliteli ses arayanın bluetooth kısmından uzak durması lazım zaten. Bluetooth modunda Focal Bathys bile yetersiz geliyor. Sorun sürücülerde değil, müziğin kayıpsız iletilememesi.
Sporda rahat kullanılabileceğini sanmıyorum benim kafamdan kayıyordu sürekli.
 
Otobüste, metrobüste, okulda, metroda her yerde görüyorum. Türkiye'nin bitki örtüsü oldu resmen. Bu çöpten hallice tenekeyi daha önce deneme fırsatı bulmuştum.

Kulaklık arayışı içerisindeyim ve araştırmalarım sonucu yaklaşık 1 sene önce 700 lira civarına Mediamark'tan almıştım. Kulağı acıtan yapısı, berbat malzeme dokusu ve iğrenç ses kalitesine daha fazla dayanamayıp 1 hafta içerisinde iade etmiştim. Arada sırada bağlantısının kopması, bass ve tizzlerin varla yok arasında oluşunu saymıyorum bile.

Bir sürü insan bu kulaklığı nasıl kullanıyor anlamış değilim. Geçen kaldığım yurtta biriyle asansöre bindim. Yine o kulaklıktan kullanıyordu. Dışarıya o kadar fazla ses veriyor ki 8. kata kadar oy oy eminem dinleyerek çıkmak zorunda kaldım.

Geçtiğimiz sene yine 150 lira civarına kulak içi bir kulaklık almıştım. Yemin ederim ses kalitesi daha iyiydi ve dışarıya ses vermiyordu. Sizin bu kulaklık hakkındaki düşünceniz nedir? Kullanıyor musunuz veya katılıyor musunuz?

JBL Tune 510BT.

Eki Görüntüle 2172596

Jabra markasını tavsiye ederim.
 
çok kalitesiz ve kırılacak hissiyatı veren bir kulaklık. Metalin M’si yok kulaklıkta. Her tarafı zımparalanmış plastikle kaplı.

Kulaklık padlerinin kalitesi ortalama olmasına rağmen kulağın üstüne oturan bir kulaklık olduğu ve padler ince olduğu için pek rahat hissetirmiyor. Bu da uzun kullanımda kulağınızın ağrımasına sebep oluyor.

Ayrica Kulaklık bölümünü tutan ve sağa sola dönmesini sağlayan plastik parça inanılmaz küçük ve ince. Benim zamanında kullandığım şahsi tune 500bt model kulaklığım, iki defa bu parçadan kırıldı.

ses kalitesi konusunda ise pek başarılı değil. İyi bir kulaklık kullandıysanız kesinlikle farkını hissetirecektir. Ek olarak kulağınızı kaplamadığı için, biraz yüksek sesle bile dinleseniz dışarıya ses veriyor. Yani ailenizle veya tanıdıklarınızla yola çıkarsanız, arabada problem çıkarabilir.


Alınma sebeplerinin ise boyut, hafiflik, fiyat ve marka takıntısı olduğunu düşünüyorum.

Gerçekten hafif ve kompakt bir kulaklık. Eğer erkekseniz ve eşofman giyiniyorsanız, katlandığında muhtemelen cebinize sığar.

Açıkçası Fiyatına göre pek iyi bir kulaklık değil. Ama dediğim gibi, insanlarda marka takıntısı olduğu için bu fiyatta seçenekleri olmadıklarını düşünyorlar. Halbuki bu bütçede ellerinde superlux, Haylou, KZ gibi birçok marka var. Ama dediğim gibi, marka takıntısı.


konu sahibinin dediği gibi, her tarafta bu kulaklığın kullanılması da bir etken.
 

Geri
Yukarı