Bilgisayar aldım ama sanki kazık yedim

sigmoid

Femtopat
Katılım
23 Nisan 2023
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yıllar sonra kendime yeni bir bilgisayar almak istedim. Hep başkasını düşünmekten sıra bana gelmiyordu. Kıyafet alırkende durum böyle. Çocuk ve eşime alırken en son kendime alıyorum. Erteledikçe insan alamaz oluyor, sürekli araya başka şeyler giriyor. Bir arkadaşımada danıştım fakat işlerinin yoğunluğundan dolayı bana 1 hafta sonra döndü ve ben zaten sistemi almıştım.

Keşke sistemi toplarken buraya sorsaydım daha verimli ve ucuza toplarmışım. Buraya sormadığıma pişman oldum. Bu kadar aktif bir forum olduğunu yeni keşfettim. Yeni sistemlerin yapısını bilmediğimden satış temsilcisine güvendim. Aldıktan sonra güç kaynağını araştırdığımda moralimi bozan unsur oldu, fiyatta biraz yüksek almışım, ufaktan kazım yemişim.

Hayat prensibi olarak parayla çözülebilecek bir şeye üzülmemem kafaya takmamam gerektiğini kendime söylüyorum. Evet söylüyorum fakat maalesef kendimde ikna olmuyorum. Ekonomik olarak darda olunca da her insan gibi sinirli ve stresli oluyorum. Alışveriş yaparken 5 market gezip fiyata bakan ben niye acele etti diye kendime kızıyorum. Aslında arkadaşımın bana geç dönmesine ve satana kadar yüzünüze gülen bilgisayar mağazasınada kızıyorum. Mağazayı arayıp farkı vereceğimi daha iyi bir güç kayanğı istediğimi söylediğimde bana güçkayanağını bilgisayara takmışsınız geri almayız dediler. Neymiş mağazadan alınca iade olmuyormuş. İnternet üzerinden alışverişte iade varmış. Kargoda hard disk bozulsa, monitör kırılsa daha mı iyi? Aslında uğraşıp komple kasayı da iade etmesinidebilirim. Süreç bir iki ay uzar, sonra dolar artar sistem fiyatları uçar, başta verdiğim parayla belki aynı sistemide toplayamam, olay başa dönmüş olur.

Bir de ekran kartları sistem dışı aşırı pahalıyken sistemle beraber daha ucuza nasıl satılıyor? Bu bir satış politikası mı? Eskiden böyle bir şey yoktu. Biraz da yediğim kazık buradan. Hazır bir sistem alıp isteğime göre özelleştirseydim diyorum. Hesap ediyorum hazır sistemi tek tek topluyorsun daha pahalıya geliyor. Ve sonuçta da geldi.

Güç kaynağını değiştirince kafam rahat olacak ama yediğim kazığı unutur muyum bilmiyorum. Yakın arkadaşlarıma yeni bilgisayar aldığımı söyleyemiyorum. Malum akıllı çok. Daha geçen ay bir arkadaş bana bir proje için çok güçlü bir bilgisayar lazım bana notebookunu 1 aylığına bana ver dedi. Tamamda benim o zaman sadece 1 tane 7 yaşında notebookum vardı. Ben sana verince ben napayım. Millet araba alır, hisse senedi alır, arsa alır, ohh mis gibi başkasının bilgisayarı ile iş yap kenara para at. Be kardeşim bilgisayara ihtiyacın varsa kendin al. Sonuçta bende kredi kartına 12 taksitle aldım. Maaşa zam gelince taksitler sabit olduğu için bir müddet sonra rahatsız etmeyecek.

İçimi birilerine dökmek istedim. Okuyan herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Keşke araya paragraf atsaydınız.

Konuya gelecek olursak, olan olmuştur hayırlı olsun. Siz alınmış alınmıştır deyip kafayı takmadan kullanmaya bakın. Demesi kolay ama yapacak bir şey yok maalesef.

Ben de geçen hafta boş yere 4 bin lira trafik cezası yedim ama yoluma bakıyorum yapacak bir şey yok.
 
Yıllar sonra kendime yeni bir bilgisayar almak istedim. Hep başkasını düşünmekten sıra bana gelmiyordu. Kıyafet alırkende durum böyle. Çocuk ve eşime alırken en son kendime alıyorum. Erteledikçe insan alamaz oluyor, sürekli araya başka şeyler giriyor. Bir arkadaşımada danıştım fakat işlerinin yoğunluğundan dolayı bana 1 hafta sonra döndü ve ben zaten sistemi almıştım. Keşke sistemi toplarken buraya sorsaydım daha verimli ve ucuza toplarmışım. Buraya sormadığıma pişman oldum. Bu kadar aktif bir forum olduğunu yeni keşfettim. Yeni sistemlerin yapısını bilmediğimden satış temsilcisine güvendim. Aldıktan sonra güç kaynağını araştırdığımda moralimi bozan unsur oldu, fiyatta biraz yüksek almışım, ufaktan kazım yemişim. Hayat prensibi olarak parayla çözülebilecek bir şeye üzülmemem kafaya takmamam gerektiğini kendime söylüyorum. Evet söylüyorum fakat maalesef kendimde ikna olmuyorum. Ekonomik olarak darda olunca da her insan gibi sinirli ve stresli oluyorum. Alışveriş yaparken 5 market gezip fiyata bakan ben niye acele etti diye kendime kızıyorum. Aslında arkadaşımın bana geç dönmesine ve satana kadar yüzünüze gülen bilgisayar mağazasınada kızıyorum. Mağazayı arayıp farkı vereceğimi daha iyi bir güç kayanğı istediğimi söylediğimde bana güçkayanağını bilgisayara takmışsınız geri almayız dediler. Neymiş mağazadan alınca iade olmuyormuş. İnternet üzerinden alışverişte iade varmış. Kargoda hard disk bozulsa, monitör kırılsa daha mı iyi? Aslında uğraşıp komple kasayı da iade etmesinidebilirim. Süreç bir iki ay uzar, sonra dolar artar sistem fiyatları uçar, başta verdiğim parayla belki aynı sistemide toplayamam, olay başa dönmüş olur. Bir de ekran kartları sistem dışı aşırı pahalıyken sistemle beraber daha ucuza nasıl satılıyor? Bu bir satış politikası mı? Eskiden böyle bir şey yoktu. Biraz da yediğim kazık buradan. Hazır bir sistem alıp isteğime göre özelleştirseydim diyorum. Hesap ediyorum hazır sistemi tek tek topluyorsun daha pahalıya geliyor. Ve sonuçta da geldi. Güç kaynağını değiştirince kafam rahat olacak ama yediğim kazığı unutur muyum bilmiyorum. Yakın arkadaşlarıma yeni bilgisayar aldığımı söyleyemiyorum. Malum akıllı çok. Daha geçen ay bir arkadaş bana bir proje için çok güçlü bir bilgisayar lazım bana notebookunu 1 aylığına bana ver dedi. Tamamda benim o zaman sadece 1 tane 7 yaşında notebookum vardı. Ben sana verince ben napayım. Millet araba alır, hisse senedi alır, arsa alır, ohh mis gibi başkasının bilgisayarı ile iş yap kenara para at. Be kardeşim bilgisayara ihtiyacın varsa kendin al. Sonuçta bende kredi kartına 12 taksitle aldım. Maaşa zam gelince taksitler sabit olduğu için bir müddet sonra rahatsız etmeyecek. İçimi birilerine dökmek istedim. Okuyan herkese teşekkür ederim.

Adınıza üzüldüm hocam. Allah yardımcınız olsun.
 
Okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Amacım içimi dökmekti. Cana gelen veya sağlık problemi olan bir durum yok, önümüzdeki işlere bakacağız. Yazıyı paragrafada ayırırım. Yazıda sistem özelliklerini yazmadım, toplama bilgisayar aldım. Nereden aldığımıda yazmadım.
 
Hocam ilk olarak çok geçmiş olsun bir de sistemin özelliklerini söylerseniz pahalı mı aldınız onu söylerdik.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı