Bilgisayar fiyatları düşer mi?

Bence sadece dolara bağlı değil, biraz fırsatçılık da var. Stok sorunu da olabilir. Dolar aynı seviyelerde kalsa bile bu süreçten sonra düşüş bekliyorum.

Düşecektir. Desteği olmadan açıklama yapmak kolay. Düşüş olağandışı bir durumda olur, evet. Zaten olağandışı günler yaşıyoruz. ‘20 yılının ilk çeyrek bilançoları önümüzdeki günlerde açıklanmaya başlayacak. Bu durumda tarihin en büyük çöküşünü yaşamamız muhtemel bir gerçek.

Bu durumda tüketici zorunlu ihtiyaçları olmadığı taktirde satın alma yapmayacak. Bankalar zorunlu ihtiyaçlar dışında kredi vermeyecek. Haliyle tüketici alışveriş yapmayınca firmalara gelir akışı büyük oranda kesilecek. Bankaya borcu olan firmalar, dolar ne kadar artarsa artsın elde kalan stokları eritmek istediği için fiyatta rekabete girecek ve fiyatları düşürmek zorunda kalacaklar. Fırsatçılıktan çok can derdiyle satışlar olacaktır.

Bu arada ben de sistem toplayacağım. Belli bir müddet bekliyorum. Siz nasıl bir şey düşünüyorsunuz?
 
Fiyatların düşmesini bekliyordum, geçen hafta buradaki yorumlardan sonra beklemeyip direkt sipariş verdim. Hepsiburada'dan 6000 liraya aldığım laptop bu hafta 7389 lira olmuş.
 
Korona nedeniyle en çok üretimin yapıldığı çindeki fabrikaların çoğu kapalı bu nedenle üretim sayısı çok az talep fazla fiyatta artışın asıl sebebi bu şuan ülkemizde uygunsatılan ürünler daha önce stoklananlar. Yurt dışından ürün getirme maaliyetleride artıyor bir yandan hepsi üst üste gelince fiyatlar fırladı. Korona belası çinde bitmeden bu fiyatların azalacağını düşünmüyorum. Dolar'ın ineceğini düşünüyorum ama izlenimlerime göre temmuz sonu 6.50'lere inebilir. Bence acelesi olmayan temmuzu beklesin derim şuan birşey almak için hiç uygun bir zaman değil.
 
Dolar kurunda kısa vadede düşüş beklemiyorum. Fakat 7 lira seviyesinde kalıcı olacağını da sanmıyorum. En kötü ihtimalle 6,50 en iyi ihtimalle ise 5,90 ya da 6 lira seviyelerinde dengeleneceğini düşünüyorum.
 
Dolar kurunda kısa vadede düşüş beklemiyorum. Fakat 7 lira seviyesinde kalıcı olacağını da sanmıyorum. En kötü ihtimalle 6,50 en iyi ihtimalle ise 5,90 ya da 6 lira seviyelerinde dengeleneceğini düşünüyorum.
geçmiş olsun o zaman yapacak bişi yok fiyatlara alışmak zorundayız
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı