Bilgisayar kendi kendine kapanıp açıldı

Amatinin

Centipat
Katılım
24 Haziran 2022
Mesajlar
89
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı daha yeni açtım, bir anda kapandı. Elektrikler gitti sandım ama geri açıldı bilgisayar. Bu arada elektriklerin gitmediğini şuradan anladım, elektrikler gidip geldiği zaman odamdaki LED'ler yanmaya başlıyor.
 
Sisteminizi açtıktan sonra olay görüntüleyicisini açın. Windows Günlükleri>Sistem sekmesine gidin. Bilgisayarınızın kendini kapatıp açtığı saate gidip oradaki kayıtlara bakın. Genelde böyle durumlarda "Uyarı" yazan yerde yazar hatanın neyden kaynaklığı oldu. Eğer saati net olarak hatırlamıyorsanız "Kaynak" yazan bölmenin altındaki "Kernel-General" kısmına inin, sırayla yukarı doğru çıkarak hatanın sebebine ulaşma şansınız var.
 
Çok ısınmıştır veya PSU yetmemiştir veya kısadevre olmuştur.
 
Sisteminizi açtıktan sonra olay görüntüleyicisini açın. Windows günlükleri>sistem sekmesine gidin. Bilgisayarınızın kendini kapatıp açtığı saate gidip oradaki kayıtlara bakın. Genelde böyle durumlarda "uyarı" yazan yerde yazar hatanın neden kaynaklığı oldu. Eğer saati net olarak hatırlamıyorsanız "kaynak" yazan bölmenin altındaki "kernel-general" kısmına inin, sırayla yukarı doğru çıkarak hatanın sebebine ulaşma şansınız var.

Hocam buldum sadece uyarı yazıyor başka bir şey anlamadım burada.
 
Bazen ışıklara bir şey olmasa da anlık dalgalanma gibi şeylerde insanın başına gelebiliyor. Siz yine de akım korumalı priziniz yoksa eğer kullanmaya başlayın önlem amaçlı.
 

Geri
Yukarı