Bilgisayarı Korumak İçin Program Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Regalbeyin

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2013
Mesajlar
599
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kendi hacker zanneden arkadaşlarım benim bilgisayarıma gireceklermiş. IP adresimi bulup internetimi yavaşlatıp pingimi yükseltip ( bir siteden ) internetimi çökerteceklermiş.

Profesyonel bir bilgileri yok sadece kendini hacker zanneden, kulaktan duyma bazı programları bulmuşlar bana hava atıyorlar.

Bana bilgisayarıma gireceklere karşı ve bilgisayarımın içinde koruma sağlamak için önereceğiniz programlar nelerdir ?

İnternetimi korumak için ( IP adresimi falan ) ne gibi programlar ya da teknikler uygulayabilirim.

- - - Güncellendi - - -

Belirtmek isterim ki kullanacağım programlar bedava olmalı. Ya da internette orjinal crackleri varsa o tarz programlar da kullanabilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz da diyelim ki bir şekilde uğraşıp ip adresini öğrenip internetini yavaşlattılar. Modemi kapatıp açman 2 dakika, yeni ip adresini ele geçirmeleri yarım saat, lamerlerle dalga geçip bu olaydan keyif almak paha biçilemez :)
 
Yani bilgisayara mesela salak arkadaşlarımdan biri keylogger atmak istedi. Skypeden atmaya çalıştı. Almadım tabii. Bu tarz yani olaylara karşı en azından koruma altında olmak için bana program önerir misiniz ?

Mesela süper moderetörümüz hide ip gibi bir program söyledi ben bunu indirip kurarım. Başka hangi programlar önerebilirsiniz. İnternet koruması olur bilgisayar iç koruması olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
* Modem arayüzü şifresini güçlü tut.
* AV, FW, HIPS gibi aktif koruma sağlayan güvenlik yazılımların mutlaka bulunsun.
* Java yazılımını sisteminden tamamen kaldır (Java Explotilerine karşı). https://www.technopat.net/forum/guvenlik/33149-javara-ile-sistemden-java-kaldirimi.html bu konudaki araçtan yararlanabilirsin.
* Sosyal Mühendislik tekniklerine düşmemelisin.
* Belli aralıklarla Hijackthis uygula. Sabit konumuzdan faydalanabilirsin.
* NetBIOS portlarını hiç bir zaman açık tutma.
* Standart IE, Chrome ve FF gibi tarayıcılar kullanarak mail ve diğer sitelere giriş yapma. Tüm geçmişi ve kayıtlı parolaları silip bunların yerine Comodo Dragon, Comodo Ice Dragon gibi Chrome ve Firefox çekirdekli zenginleştirilmiş güvenlik önlemleri olan tarayıcıları kullan. Bir keylogger veya rat bu tarayıcıya girdiğin verileri şifreli olarak alır ve çözümleyemez. Sonuç itibari ile bir zararlı serverı yesen dahi şifre ve bu tarayıcıdan girdiğin diğer veriler saldırgana gitmez.
* Sandbox kullan, bilinmeyen bir uygulamayı sandbox üzerinden çalıştır veya yükle.
* En önemlisi de biraz uyanık ol.
 
En çok güldüğüm hacker grubudur bu grup. Sana server kurulmuş .exe uzantılı dosyalar atarlar, olur da yiyip açarsan dalgalarını geçebilirler.
Bir antivirüs programı indir, uyanık ol, dosyaları çalıştırmadan boyutlarını kontrol et.
 
En çok güldüğüm hacker grubudur bu grup. Sana server kurulmuş .exe uzantılı dosyalar atarlar, olur da yiyip açarsan dalgalarını geçebilirler.
Bir antivirüs programı indir, uyanık ol, dosyaları çalıştırmadan boyutlarını kontrol et.

Atacakları server'ı Allah bilir FUD'lamayı da beceremezler. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biz genel olarak çok havalı bir toplumuz. Mangalda kül bırakmayız. Sanırım bahsettiğiniz arkadaşlarınız da böyle. Bu psikolojinin açıklamaları var tabi.

Eğer siz, standart güvenlik bilincine sahipseniz, çok çok usta olmayan birisi size zarar veremez. Ancak, çökertilemeyecek sistem de yoktur kanımca. Önce güvenlik bilinci, sonra da yazılım gelir. Yazılım kısmında alternatif çok.
 
Sandbox, Comodo Anti Virüs ve 360 internet security indirdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı