Bisiklet Önerisi

  • Konuyu başlatan Gamiurams
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 12B
G

Gamiurams

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Aklımda bisiklet almak var. Fakat alışılmış markaların dışına çıkmak istiyorum. Yani Bisan, Bianchi, Salcano, Ümit, Beldeyama gibi markalar yerine daha kaliteli markalar. Mesela @BilgisayarKurdu arkadaşın aldığı gibi. Hatırlamıyorum markasını. Çokta pahalı olmayacak 500-600TL civarında bir şey. Yada siz bunu illa alın derseniz ekleyip gene alabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Bak bu çok güzel. :D
bisan_635124.jpg
 
En başta bu bisikleti ne için aldığını ve nerede, nasıl kullanacağına karar vermelisin.

Şehir içinde kaldırımlardan atlaya atlaya gidebilmek istiyorum, yoldaki çukurlar da kim oluyor mu diyorsun ?
Ben tamamen asfalt üzerinde gideceğim, hızlı olmak istiyorum mu diyorsun ?
Şehir içinde ulaşım için kullanacağım, atlayıp zıplamayacağım, sıradan bir hızda asfaltta seyredeceğim, 3-5 eşyamı da taşıyabilmek istiyorum mu diyorsun ?

500-600 lira bütçe ile yol bisikleti zaten alınmaz. 600 liranı, görmekten zevk almayacağın bir bisiklete vermeni istemem.
Şehir bisikletine gelirsek hiç de genç işi değildir, 30 yaşında insanlar biner, önde sepeti bile olabilir :) Arkada eşya falan taşımazsın herhalde sen.

Yaşınızı bilmiyorum ancak gençler genelde MTB tercih eder. 600 liraya da ancak Kron XC150 alırsınız.
Belki 600 liralık modelinde disk fren olmayacak ancak V-Fren de işinizi görür. Bakımına tonlarca para yatırmazsınız en azından.

Sana önerim şöyle bir bisiklet alman, hoşuna gide gide, içine sine sine alacaksın en azından.
Asfaltta daha rahat gitmek istersen asfalt lastiklerine geçersin.
Eğer disk frenin görüntüsü hoşuna giderse, HD yani hidrolik disk frene geçiş yaparsın.
HD fren ise 400 liranı cebinden çıkartacaktır. V-Fren gibi bakımı kolay değildir, haberin olsun.
Amatörlük zamanını bu bisiklet ile rahat rahat geçirirsin.

Bisiklet.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocamında dediği gibi 600 liraya yol bisikleti bulunmaz. Biz geçen hafta bianchi touring 713 aldık 900 liraya. Ağırlığı 14.5 kg civarında. Fiyatına göre gayet iyidir.
 
Benim kullanma amacım daha çok spor. Yani canım sıkıldığı zaman gezmek için. Fırından ekmek alırken vs. :) Ama kaliteli bir bisiklet olsun istiyorum. Mesela Kron alanında iyi bir marka mı ? Daha iyisi var mı ? Yaşım 18.
 
Bisiklet bana göre geçici bir zevk. İlk aldığımda ben de çok heyecanlıydım. Ama sonra sıkıldım. Arada bir kullanırım o kadar. 600 TL ciddi bir para. Pc ye de yatırabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı