Bitlis'te başıboş köpekler tarafından ısırılan ve kuduz olan 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı üyeciklerin devleti suçlamak yerine devlet dışındaki herkesi suçlaması inanılmaz. Köpek sorununun kaynagı sorumsuz devlettir, baskasi degil. Aklınız o kadar karışık ki kuduz köpek gibi oraya buraya saldiriyorsunuz.

En büyük sorumlu bellidir zaten buna kimsenin lafı yok, ama sözde hayvanseverlerinde olanlarda büyük payı var. Bkz utanmadan aileye dava açılması gerektiğini söylüyor, bu hayvanseverlik değil, insan düşmanlığıdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi alınmayan önlemler 5-10 sene sonra toplu köpek katliamına sebep olacak gibi. Yani 7-8 tane köpek kadını sarmış ısırıyor, bazıları hala altına, yok oyun, yok biz onların doğal alanına girdik falan deyip duruyor. Yav arkadaşım insanın doğal alanı neresi? İnsan yeraltında mı yaşıyordu, gökyüzünde mi yaşıyordu? Bizim doğal alanımız neresi? Hala doğa hayvanların insanın ne işi var deyip duruyorlar. Çok ilginç kafalar.
 
Valla benim de arkadaşın bir zamanlar içeride bakıp aşılarını vurdurdukları yaz olduğunda dışarıda baktıkları kedi 3 ay önce alt dudağımı pençesiyle almıştı doktora flan da gitmedim Bitlis'deki olaydan sonra da içime bir kurt düştü. Yakınlarına Allah sabır versin.
 
En büyük sorumlu bellidir zaten buna kimsenin lafı yok, ama sözde hayvanseverlerinde olanlarda büyük payı var. Bkz utanmadan aileye dava açılması gerektiğini söylüyor, bu hayvanseverlik değil, insan düşmanlığıdır.
"Suçlu devlettir, içgüdü ile hareket eden hayvan değildir" denmiş. Videodaki geride kalan herhangi bir düşünceye katılmıyorum.

Yine de sokakta gezme fırsatı bulan hayvanın ne gibi bir suçu olabilir? Hayvandır bu. Bile isteye öldürmez, zarar vermez en nihayetinde. Hayvana içgüdüsü ile hareketi sonucu zararı olacak hamlelerde bulunma fırsatı verilmemeli. Bu fırsatı vermemesi gereken de devlet. Neredeyse her konuda sağ olsun hükümetimiz dışında kin güdülecek, nefret kusulacak başka hiçbir eş değer kişi, kurum yok. Birkaç burnu havada "hayvanseveri" ne için bu kadar dikkate aldınız anlamadım.
 
Sokak köpekleri ciddi bir sorun haline geldi. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Artık gerekenlerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bir veteriner hekim olarak söylüyorum,

Hocam çoğu konuda yeterli istihdam sağlanmıyor da kuduzun bildiğim kadarıyla da tedavisi yok. Kuduzdan önceki süreçten mi bahsediyorsunuz? Kuduz doğrudan belirtisini göstermiyor sanırsam.
 
Mustafa Erçetin 10 yaşındaydı ve okuldan eve dönüyordu. Yolda köpek saldırısına uğrayan Erçetin, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Eve gittiğinde ailesine bisikletten düştüğünü söyledi.

Hastaneye giden aileye Erçetin'in kuduz olduğu söylenildi. İlk kuduz aşısı Bitlis'te vurulan Erçetin, Ankara'ya sevk edildi.

Akşama doğru iyice fenalaşan Erçetin, dün öğleden önce yaşam mücadelesine son verdi.

İttapar'lara göre köpekler hiçbir zaman suçlu değil, size soruyorum. Bu kaçıncı olay oldu, artık müdahalenin zamanı gelmedi mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kuduz olan çocuğu uyutmuşlar. Daha fazla acı çekmesin diye. Uyutulması gereken köpeklerdir. Çocuklar değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı