Büyük şirketler verilerini nasıl saklar?

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
7.096
Makaleler
45
Çözümler
9
SAS HDD falan varmış. Özel üretim diskler yani. Data Center diskleri çıktı karşıma internette. Büyük veri ölçekleri kullandıkları yazıyor.

Mesela Google'da tonlarca veri var ve bunu saklaması gerekiyor. Bunu siz de biliyorsunuz. Ama SAS depolama dediğimiz şey burada kullanılır mı? Tabii Google'ın kamuoyuna sunmadığı diskler var ancak böyle Data Center dediğimiz diskler var sanırım.

Bir de M.2 SSD'lerle karşılaştırdım. M.2 daha hızlı, daha dayanıklı, uzun ömürlü diye geçiyor ancak SAS içinse 7/24 yoğun veri işlem yapan disklermiş.

Ayrıca, ömür farkı ne kadar olur?

Sizce nasıl?
 
Sas HDD falan varmış. Özel üretim diskler yani. Data Center diskleri çıktı karşıma internette. Büyük veri ölçekleri kullandıkları yazıyor.

Mesela Google'da tonlarca veri var ve bunu saklaması gerekiyor. Bunu siz de biliyorsunuz. Ama sas depolama dediğimiz şey burada kullanılır mı? Tabii Google'ın kamuoyuna sunmadığı diskler var ancak böyle data Center dediğimiz diskler var sanırım.

Bir de M.2 SSD'lerle karşılaştırdım. M.2 daha hızlı, daha dayanıklı, uzun ömürlü diye geçiyor ancak sas içinse 7/24 yoğun veri işlem yapan disklermiş.

Ayrıca, ömür farkı ne kadar olur?

Sizce nasıl?

SAS diskler eskide kaldı artık. Quantum bilgisayarlar ve servis sağlayıcıları var.
 
Hocam onların bir sürü yedekleme sistemi var. Disklerin hepsi sigortalı ve veri kaybına karşı yedekleri var.
 

Geri
Yukarı