Çalıntı kredi kartından yakalanır mıyım ?

modexl1

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2016
Mesajlar
63
"Bilgisayarları Seviyoruz" facebook grubunda çalıntı kredi kartı bildirimi gelmiş. Çalıntı kredi kartı kullanan biri bulunmaya çalışılıyormuş. Yakalanma ihtimalim var mı? Ortaokul 6. sınıf öğrencisiyim. Teknolojik eşyalarıma el konulursa yakalanır mıyım? Yakalanırsam hapishaneye girebilir miyim? Şimdiden cevaplarınızı bekliyorum.
 
Kart sahibi bankayı arayıp kartının çalındığını bildirdikten sonra kart bloke oluyor zaten diye biliyorum, bu durumda karttan alışveriş yapılamaz.
 
Kardeşim merhaba grup içinde şakalaşma yöntemi gibi bir şey bu. Kısacası trollemişler yani kandırmışlar seni merak etme sen o işlere bulaşmadığın sürece yapmadığın bir şey yüzünden suçlanmassın :) İçin rahat olsun hapishaneye filan girmezsin eşyalarına da el konmaz :)
 
Şakalaşma yok kardeşim gayet ciddiydi grup sahibi böyle olaylar yönetimi kötü olan gruplarda yaşanıyor ve tüm gruba mal oluyor. Sana önerim bilgisayarını en uzak karakola götür bi format atsınlar
 
Kredi kartını çalmadıysan , çalana yardım etmediysen hatta olaydan bile gelen mesaja kadar en ufak bir haberin olmadı ise en ufak bir sorun olmaz. Birileri seni korkutmaya çalışıyor olabilir. En iyisi grubu takibi bırak. Keyfin yerine gelsin.
 
Kardeşim benimde bir arkadaşım bu işle ilgileniyordu en sonunda tutuklandı dinlemedi bizi. Ve ben onun bulunduğu grupların %90 ında vardım bu troll tabiki. Ayrıca Bilgisayarları seviyoruz grubunda da bende varım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı