Casper Excalibur bilgisayar bozuldu

Lorena

Yoctopat
Katılım
16 Mayıs 2024
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba,
Eşimin Casper Excalibur oyun bilgisayarı bozuldu. Bilgisayara gece güncelleme gelmiş yapmış ve kapatmış. Sabahtan beri bilgisayar aşırı yavaş açılıyor ve açtıktan sonra 15 dk siyah ekran kalıyor öyle masaüstü geliyor. Bunu biraz Google'da gezinip Explorer hatası olarak öğrendim ama Görev Yöneticisi'ni ne yaparsak yapalım açamıyoruz. Tıklayınca çok uzun süre bekletiyor ve izin yok vs. Bir uyarı çıkıyor.
Bilgisayarı sıfırlamak istedik. Sıfırlama butonuna basınca ayarlar ekranı donuyor ve asla sıfırlamıyor. Yeniden başlatma seçenekleri gibi bir şey vardı. Onu denedik. Güncellemeleri kaldır, sistem geri yükleme, bilgisayarı sıfırlama gibi tüm seçenekleri denedik. Hepsinde bir sorundan ötürü kaldırılamadı yazdı.
Bilgisayar daha 35 günlük. Tek yaptığımız Steam'den oyun indirip oynamaktı. Bu sorunlar nasıl çözülür mutlaka servise mi vermeliyiz? Teknik anlamda hiçbir şeyden anlamıyoruz o yüzden bu kadar anlatabildim umarım anlayan birileri yardımcı olur...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben miyim çok bilmişlik yapan, nerede dedim böyle bir iddiamın olduğunu? Tek bir öneri sundum üstüne kustunuz resmen.

@Lorena eğer windows kurulu aldıysanız ve ilk aldığınızda ekranın köşesinde windoesu etkinleştirin yazmıyorduysa orijinal keyli almışsınız demektir. Orijinal keyler microsoftun sitesinden alınabiliyor fakat çok pahalılar. OEM keyler anakarta işlendiği için sıfırlayınca gitmezler. Ama Retail'lar usb bellek ile sıfırlarsanız giderler. Ayarlardan sıfırlayabilirseniz gitmiyor diye biliyorum.
Hocam attığım her mesaja beğenmedim atıyorsunuz. Bunun anlamı benim olaydan anlamadığım ve sizin bu konuda benden çok daha üst düzey olduğunuz anlamına gelir. Benden üst düzey olabilirsiniz lafım yok fakat , sunduğunuz öneri içinde uğraşmaya gerek yok. İkinci bir diske gerek yok yani. Her türlü Windows kurulacak o cihaza.

Format atmadan önce güncellemeleri kaldırmayı deneyin kurtarma modundan.
Olmadığı yazıyor dostum. Denemiş daha önceden.
 
Ben miyim çok bilmişlik yapan, nerede dedim böyle bir iddiamın olduğunu? Tek bir öneri sundum üstüne kustunuz resmen.

@Lorena eğer windows kurulu aldıysanız ve ilk aldığınızda ekranın köşesinde windowsu etkinleştirin yazmıyorduysa orijinal keyli almışsınız demektir. OEM keyler anakarta işlendiği için sıfırlayınca gitmezler. Ama Retail'lar usb bellek ile sıfırlarsanız giderler. Ayarlardan sıfırlayabilirseniz gitmiyor diye biliyorum.
Hatırladığım kadarıyla komut isteminden ürün anahtarını bulabiliyoruz.
 
Hocam özür dileyerek, lütfen cehaletimi mazur görün ama şimdi bildiğimiz usb bu değil mi, içine dosya falan attığımız🥲 ondan lazım bana anladığım kadarıyla
Ne demek hocam , herkes her işden anlayacak değil ya. Evet içine dosya attığımız olan USB'lerden bahsediyorum. Fakat 16GB altı olmazsa sizin için çok daha iyi olur.
 
Bahsettiğiniz şey depolama için kullanılan USB'ler mi, evet var. Kusura bakmayın hiç anlamadığım bir konu maalesef. Buraya açılan konuları okudum ama çoğunu anlamadığım için kendim açmak istedim.
Az önce başka bir konuda CMD'yi yönetici olarak çalıştırma önerisini denedim. Çalıştırmıyor. Normal şekilde çalıştırıyor ama. Scannow gibi bir komut yazdım. Yönetici olarak çalıştırılması gerektiği yazdı.

Onu da yapamıyorum ki hocam, sıfırlaya basıyorum donuyor asla sıfırlanmıyor, başka şekilde format atılır mı? Atılırsa Windows anahtarımı nereden görebilirim onu da bilmiyorum Windows silinip gitmesin.

PC'den anlayan birine gidip USB ile format atmasını iste yani sıfırdan Windows'u kur.
 
Format atmadan önce güncellemeleri kaldırmayı deneyin kurtarma modundan.
Hiçbir şekilde kaldırılmadı hocam, sistem geri yükleme ile geriye de gitmiyor

Ben miyim çok bilmişlik yapan, nerede dedim böyle bir iddiamın olduğunu? Tek bir öneri sundum üstüne kustunuz resmen.

@Lorena eğer windows kurulu aldıysanız ve ilk aldığınızda ekranın köşesinde windowsu etkinleştirin yazmıyorduysa orijinal keyli almışsınız demektir. OEM keyler anakarta işlendiği için sıfırlayınca gitmezler. Ama Retail'lar usb bellek ile sıfırlarsanız giderler. Ayarlardan sıfırlayabilirseniz o da gitmiyor diye biliyorum.
Orijinal keyli evet. O keyi nereden bulacağımı da bilmiyorum
 
Hocam USB'den format atsanıza.

PC'den anlayan birine gidip USB ile format atmasını iste yani sıfırdan Windows'u kur.

Birine yaptırmanıza gerek yok çok kolay aslında ama bir tanıdığınız varsa beleşe yapacak isterseniz o yapsın.

Hocam Google'a girebiliyorsanız "Windows 10 ISO indir" yazın karşınıza Microsoft'un sitesi çıkacaktır ona tıklayın. Media Creation Tool diye bir uygulama var onu oradan indirin. Bundan sonra ise onu açın size bir şeyler kabul et diyecek falan sonra size ISO dosyası mı yoksa flash mı diye 2 seçenek sunacak flash'ınızı taktıktan sonra flash seçeneğini seçip devam edin. O sizin flash'ınıza Windows format yazılımı kuracak. Bittikten sonra bilgisayarınızı kapatın ve flash takılıyken tekrar açın. Bilgisayarın kendisi değil içindeki format yazılımı genellikle otomatik olarak açılır. Oradan telefonunuzdan sıfırlamaya bakıp devamını rahatça getirebilirsiniz.

Arkadaş zaten yazmış nasıl yapıldığını.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı