Casper laptop siyah ekranda kalıyor

Görkem05tr

Decapat
Katılım
23 Şubat 2022
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Casper bir laptopum var ve az önce sorunsuz çalışırken prizden çektim ve 10 saniyede kapandı (bataryası ölüdür) normalde her zaman açılırken şu an açılmıyor siyah ekranda saatlerce kalıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim ama ekran kablosunun ve anakartın hangisi olduğunu tam olarak bilmiyorum yardımci olursan sevinirim.

Anakart'ı söktüğünde Panel'e giden bir kablo olması lazım. YouTube'da sökme takma videoları vardır şu an görsel olarak size paylaşmam pek mümkün değil.
 
Anakart'ı söktüğünde Panel'e giden bir kablo olması lazım. YouTube'da sökme takma videoları vardır şu an görsel olarak size paylaşmam pek mümkün değil.

Baktım ve herhangi bir sorun görmedim format USB'si hazırlayacak imkanım yok maalesef BIOS ayarlarını sıfırladım ama halen siyah ekranda kalıyor Casper yazısı ve Windows logosu geliyor sonra da saatlerce açılmıyor son bir oneriniz daha var mı acilen PC'yi açmam gerek.
 
Windows'la falan alakası yok bunun, işlemci veya GPU bir sebepten çalışmıyor. Kapatmadan önce ısınmışsa lehim çatlaması olabilir, çipleri besleyen VRM devresinde de kisa devre olabilir.

Her şekilde fiziksel müdahale gerekiyor bir bilgisayarcıya götürün baksın.

Casper yazısı ve Windows logosu geliyor sonra da saatlerce açılmıyor

E hani BIOS gelmiyordu? Windows logosu BIOS'tan sonra görünür zaten. Üstte yazdıklarımı unut sorun disk kaynaklı büyük ihtimalle. Disk hala sağlamsa yeniden Windows kurulacak, değilse değiştirilecek.
 

Geri
Yukarı