Çok çabuk sinirleniyorum nasıl kontrol altına alırım?

xenia

Kilopat
Katılım
29 Eylül 2013
Mesajlar
1.284
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Bu gün size bir şey danışmak istiyorum. Ben anında sinirlenen biriyim yani çok küçük şeylere bile sinirleniyorum.
Mesela bir örnek vereyim dışarı çıkacağım çöpleri atmaya ayakkabımı giyiyorum çok poşet var 2-3 tanesini elime alamıyorum o zaman bile sinirlenip ablama veya anneme versenize şunları ya diye bağırıyorum. 10 dakika geçtikten sonra onları üzdüğüm için bende üzülüyorum ama demiş oluyorum.

Bundan daha küçük şeylere mesela direksiyon setini hazırlıyorum masayı taşımam lazım odaya masa takılıyor cebime o zaman bile bağırıyorum 2 dakika yardım etsenize ya diye. Belki forumda bu konuda üzdüğüm veya kırdığım biri varsa özür diliyorum.

Mesela bu olay geçen sene oldu hastaneye gittik annemle kantinde otururken anneme çok az bağırdım bağırdığım dedim sadece ya of ya dedim biraz sesimi yükselterek şuanda bile kendimi affedemiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim ? Psikolojik tedavi almalı mıyım ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş bence hepsi üşengeçlikten, kendini bunlara alıştırmalısın. Bazı şeylere tahammülün olması lazım.
Dünyanın kuralı bu :ajan:
 
Aynı sorun bende de var. Kendini kontrol etmeye çalış. Bir yerden sonra herkes senden kaçmaya başlar. Kendini zorla, başka çaren yok.
 
Yaş heralde düşük? Eğer düşükse normal bir durum ama bunları alışkanlık haline getirme. Atalarımız ne demiş, bir işi yaparken 40 kere yaz sonra karar ver diye. Sende kızmadan yani parlamadan önce :) 40 kere düşün sonra gerçekten sinirlenecek bir durum ise sinirlen.
 
Doğru zaten karşımda ki kişiyi üzdüğümü biliyorum ama iş işten geçmiş oluyor. Yaşım 15. Tutamıyorum işte hani nasıl diyeyim gülerken bir anda yani 30 saniyelik bir anda parlayıp sönüyorum ne oluyorsa o 30 saniye içinde oluyor.
 
Ailenin baskısı da bu işi tetikler ama yaşın küçük o yüzden dikkatli ol sadece. Üzmezsin merak etme, yaşın büyüdükçe daha kontrollü davranacaksın zaten. O yüzden kızdığın kişiler de yaşından dolayı sana fazla birşey demezler aldırmazlar.
 
Bazı özel durumlarda var bunu etkileyen doğru. Ama yani onlar aldırmasa bile benim içim fazla rahat etmiyor.
 
Aynı yaştayız, bende geçen sene vardı ancak nasılsa bu sene birden bire geçti, galiba bir ergenlik safhası. Geçen sene okul benden korkar olmuştu bu nedenden dolayı, çocuğun birini çok ağır bir küfür ettiği için öyle böyle dövmemiştim, yanağı abartısız 1 parmak kadar açılmıştı, dikiş atıldı, 18 tane olması lazım. Ancak bundan kurtulmanın yolunun içine attığın şeyler olduğunu düşünüyorum, çünkü ben genelde sinirlensem bile bir şey yapmazdım, içine ata ata en sonu patlıyor. (ancak kontrollü patlat. :D)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı