Çözüldü CPU hiearchy hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FourTQ

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2018
Mesajlar
51
Uzun süredir ekte olan CPU hiearchy hatasını alıyorum ve hiçbir şekilde çözemedim. Sürekli siyah ekran olup restart atıyor, sorun apıc kimliği yazan yerde tüm sayılar olabiliyor herhangi bir kısmında kesin sorun var diyemem rastgele oyunlarda yapıyor bunu. Bazen ETS 2 oynarken, bazen Diablo 4 oynarken, bazen Baldur's Gate oynarken ama günde 9-10 kez alıyorum bu hatayı ve gerçekten sabrım taştı. Bu yetmezmiş gibi WattMan'da çöküyor ama sorun neden çözemiyorum. XMP kapalı açtığımda da oluyor sistem defaultta da ayarlarla oynayınca da çöküyor. CPB ve PBO kapayıp 1.4v yapınca biraz daha uzun dayanıyor ama bu kadar, re-size bar ve Crypto currency seçeneceğini BIOS'tan kapayınca da bir süre daha uzun açık kalıyor ama dediğim gibi ne ayar kullandıysam kullanayım çözemedim. Hani neden olduğunu bulsam değiştireceğim PSU mu, işlemci mi, RAM mi yoksa GPU mu anlayamıyorum.
Güncel olarak CPU 1.4V'de. SoC voltaj Auto, RAM 1.35 XMP kapalı 2133MHz RAM'ler o kadar başka ayar yok.

resim_2024-05-14_221833970.png

resim_2024-05-14_221840724.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan global C States'i kapatmayı dene.

PBO, CPB ve C state kapalı üstüne oyunlarda FPS'i 90a sabitlemeye çalışıyorum belki Memory leak vardır diye ama yine çözmedi.

Araştırmalarıma göre 5700XT çok sorunlu yüksek ihtimalle ekran kartına bağlı bir problem yaşıyorum, zaten alalı 4 sene olmuştu en başından beri böyleydi kronik sorunlu gibi param olduğu zaman ekran kartımı değiştireceğim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı