Critical Process Died mavi ekran hatası

JayLockSB

Kilopat
Katılım
10 Haziran 2014
Mesajlar
135
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar MSI GE75 Raider 8SE modeli laptopunu kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. 2-3 gün öncesinde League of Legends oynarken bir anda bu hatayla karşılaştım. Sonrasında SFC /scannow, dism komutları, Memtest86, depolama sağlık testi ve bilgisayarı sıfırlama dahil birçok işlem uyguladım fakat hala aynı hatayı almaya devam ediyorum. Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Minidump dosyam boş, mavi ekran hatası aldıktan sonra bile boş. Yardımcı olursanız sevinirim, yakında finallerim var ve laptopu aktif bir şekilde kullanmam gerekiyor.

Bilgisayarı sıfırlarken hard reset şeklinde yapmaya çalıştım kişisel dosyalar dahil fakat ne olduğunu hatırlayamadığım bir iki şeyi tam silememiş. Yardımcı olur belki diye belirtmek istedim.

dipnot: sürücülerden kaynaklı bir sorun olduğu yazıyor çoğu araştırdığım sitede fakat laptopu sıfırlamadan önce en son güncellenen/yüklenen şeylere baktığımda yeni bir şey yüklemediğimi ve sadece Google Chrome gibi programların kendini güncellediğini görmüştüm. Yani üçüncü parti bir yazılımın söz konusu olmaması gerekiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 ile yaptığınız testin fotoğrafını atın ve depolama sağlık testini nasıl yaptınız?

Memtest86 testini sıfırlamadan önce yapmıştım, fotoğraf çekmemiştim ama 4 aşamada da sorun çıkmamıştı. Yaklaşık 7 saat sürmüştü test.
Depolama sağlık testini hem HD Tune ile hem de minitool Partition wizard ile yaptım ikisinde de temiz çıktı. HD Tune'yi sıfırlama öncesi, Minitool'u sıfırlama sonrası yaptım.
 
İlk olarak sıfırlama reset değil temiz bir kurulum yapın 1909 ile. Tekrar hata alırsanız bu sefer sıkıntısız dosya yazılacaktır. Temiz formattan önce BIOS güncel mi kontrol edin sonra BIOS defaut edip kaydedip öyle formatı atın.
Son zamanlarda donanım değişikliği vb. oldu mu?
 
İlk olarak sıfırlama reset değil temiz bir kurulum yapın 1909 ile. Tekrar hata alırsanız bu sefer sıkıntısız dosya yazılacaktır. Temiz formattan önce BIOS güncel mi kontrol edin sonra BIOS defaut edip kaydedip öyle formatı atın.
Son zamanlarda donanım değişikliği vb. oldu mu?

Donanım değişikliği olmadı. BIOS kontrolünü nasıl yapabilirim? Bir de az önce Windows'u arayıp teknik desteğiyle konuştum ve hata yapmış olabilirim belki. Çünkü ben Windows anahtar kodunu bir internet sitesi üzerinden aldım, orijinal değil yani ve onlar bunu kontrol ettiklerinde bu onaylı bir Windows değil gerçeğini almalısınız gibi bir şeyler dediler. (Herhangi bir yasal süreç olmayacak benim adıma.) şimdi bu yüzden size şunu soruyorum. 1909 ile temiz kurulum yapın dediniz fakat bunun için sonrasında aktivasyona ihtiyacım olacak, orijinal mi almak zorundayım yoksa yine site üzerinden kod almam sorun çıkarır mı? 1100 TL civarı bir fiyat söz konusu sonuçta.
 
Nereden aldınız bilmediğim için şimdi lisanslı kullanabiliyorsanız aynı şekilde kullanabilirsiniz.

İmzamdan Aida64 sonucunu paylaşın.
Yazılımbudur sitesinden w10 pro almıştım 1 sene önce hala onu kullanıyorum. Aynı şekilde kullanabilirsiniz dediğinize göre format için tekrar kod almam gerekiyor yanlış değilsem değil mi?

Aida64 raporu
 
Aynı şekilde kullanabilirsiniz dediğinize göre format için tekrar kod almam gerekiyor yanlış değilsem değil mi?
Lisans kullanılıyorsa tekrar almaya gerek yok Win 10 kullanıyorsanız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı