Dark Souls'u sevmeyenler niçin sevmiyor?

"Bana göre" olan sorunu oyunun hiç kendini nasıl oynandığını nasıl bir şey olduğunu anlatmaması hani şöyle söyleyeyim o oyunu internete, wikiye bakmadan bitiren insana saygı duyarım.

Çok benzer ancak derdini çok güzel anlatan bir örnek de var aslında Zelda BOTW mesela, oyun korkunç derecede detaylı ve neredeyse çoğu şeyi size anlatmıyor fakat oyun size temelini size ilk girişte, oyunu oynayanlar anlar, sizin geçirdiğiniz ilk 2-3 saat temelini öğretiyor zaten kalan şeyler ise size öğrettiği sizin başlangıç kısmında öğrendiklerizin konbinasyonu.

(Problemi Elden Ring'deki olay için yazdım fakat Dark Souls için de geçerli)

Dark Souls veya Souls tarzı Elden Ring de dahil ben o oyunlarda hep her zaman kaçırdığım detaydan önemli şeyler oldu örneğin daha geçen Elden Ring oynarken Ash of War denilen silahlara yetenek koymayı sağlayan bir özellik var o özelliği açmak için oyunun ilk topraklarında bir yer var oranın altından alıyorsunuz ve bu özelliği almadan istediğiniz gibi geçebilirsiniz ayrıca, oyun böyle kritik bir şeyin detayını hiç net vermiyor bakın oyunda zaten doğru dürüst bir anlatım yok beklemedim de zaten ama hani ben o Item'ı 20 saat sonra oyunu oynadıktan 20 saat sonra aldım böyle kritik bir şeyi. Diyenler olacaktır o başlangıç kısmındaki yerde tabela var orada yazıyor ve net de yazmıyor (Kusura bakmaıyn ne yazdığını hatırlamıyorum ama) orada "klasik iğneli sözlerle altta bir yerde mağara var burada orada epik bir şey var." hatırladığım bu yanlış ise lütfen düzeltin.

Her neyse dediğim gibi, böyle önemli bir Item'ı göze sokarak vermek bence çok daha mantıklı değil mi bir de çok da sokmana da gerek yok adamlar BOTW gibi haritayı tamamen grace harici bomboş yapmış da böyle azıcık dahs önemli itemları parlatsan veya böyle tılsım olsa epik bir şey var burada dese falan.

Umarım ne dediğimi anlatabilmiş ve sizde anlayabilmişsinizdir. Üstteki problemim Elden Ring ile idi fakat Elden Ring Dark Souls'dan kat be kat daha modern bir oyun zaten fakat yine cahil kalma problemi diyebileceğim şey bunda da var ne yazık ki.
 
"Bana göre" olan sorunu oyunun hiç kendini nasıl oynandığını nasıl bir şey olduğunu anlatmaması hani şöyle söyleyeyim o oyunu internete, wikiye bakmadan bitiren insana saygı duyarım.
Yok be oyun ne yapman gerektiğini anlatıyor. Misal Dark Souls Remastered'da nereye gideceğini söylüyor, sen de keşfede keşfede buluyorsun.

Diğerlerinde hemencecik buluyorsun.

Yani dostum RDR 2, GTA V gibi hem navigasyonda, hem haritda ne yapacağını, hem de kimi vuracağını belirten imleçler ile elinden tutmasını beklemek oyun oynamaktır? Hatta RDR 2'de otomatik vuruyor adamları. Çok gülünç bir durum. Milyon dolarlık oyunda oynanış namına bir şey yok.

Nereye gideceğine kadar ve ne yapacağına kadar tek tek sana söylüyor her şeyi. Ana okulu çocuğuna anlatır gibi bir şey.
 
Merhaba, öncelikle Dark Souls sevmeyenlerin sevmeme sebeplerine bakıyorum, çok saçma yorumlarla karşılaşıyorum. Neymiş efendim "oyunda pause özelliği yok", "oyunun hikayesi yok" falan. Bence bu yüzden oyun zevkleri yok işte, sadece eleştirmek için eleştirmeleri ve bu yüzden de sığ bir oyun zevkine sahip olmaları. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hocam ben Dark Souls fanboyuyum fakat bence bir tane büyük eksiği var her oyunu açtığınızda ya gemepad kırıyorsunuz ya da yepyeni hakaretler icat ediyorsunuz misal kendimden örnek vereyim ben Dark Souls serisine Dark Souls 2 ile başlamıştım ve o zamanlar elimde birane PS3 gamepadi vardı çok da severdim kendisini nese efendim oyunu indirdikten sonra açtım ve ilk boss ile karşı karşıya gelmek için kendimi hazırladım peki sizce ne oldu dersiniz? Evet tahmin ettiğiniz gibi öldüm gayet normal değil mi ölmek evet normal fakat ben normal sayıda ölmedim ben kendimi bildim bileli inatçı bir kişiliğe sahibimdir ve o gün bir hedef belirledim o bossu geçecektim denedim denedim ve daha çok denedim ama hiç geçemediğimi fark etmeye başladım kaç kere öldüğümü ise her ölüşümde not alıyoedum aldığım not hala elimde mevcut peki sizce notta kaç yazıyordu? 10? Hayır 15? Oda hayıt peki 25? Hayır hiçbiri değildi tamı tamına 47! Evet 47 kere aynı bossu yenmeyi denedim... Sorun ise peki sonunda nasılmı geçtim bossu? Tabii ki de biricik abimden 'abi oyun çok zor gelde geç' diyerek bossu geçmiştim mutlu muydum hayır sadece boş boş ekrana bakıp ardından alt+F4 çekip One piece izlemeye devam ettim... Bu da böyle bir hikayeydi konuyla alakasız.
 
Oyun zorluğu bahane değil. Ne kadar zor olursa olsun sonuçta geçiliyor mu? Geçiliyor. İmkansız mı? Değil.

Oyun zor diye onca grafiği, bölüm dizaynını, yapı kalitesini, BOSS dizaynını, evreni atmosferi v.s yok sayıp çöp demek emeğe ağır hakarettir. Oyun güzel ama benlik değil dersin oyuna laf etmezsin.
 
Souls oyunları herkese uygun değil. Bir kere burada anlaşalım.

Aslında 1 tane Souls oyunu bitirseniz tüm hepsinin mantığını anlarsınız. İnternetten ufak araştırma ile ne yapabilirsiniz diye bakarsanız da güzel şeyler ortaya çıkar. Ben fazla sevmesem de sevmeme sebebim oynayamamam. Oynayabilsem harika olur.
 
Yorumun için teşekkürler Elden Ring'i geçen hafta paylaşımlı hesap ile satın aldım beğenirsem kendi Steam hesabımda satın alıp Online modunu da aktif bir şekilde kullanabilmek istedim oyunu indirdim girdim karakterimi oluşturdum ve o kapıdan çıktığım andan itibaren ne yapmam gerektiğini bilemedim, aslında derdim zorlukta değil ama nasıl gelişçeğimi pek kavrayamadım ve 1 saatin ardından çıkış yaptım oyundan hala bilgisayarımda yüklü duruyor fakat ikinci kez girmedim henüz. Belki bir rehber bulmak izlemek ya da tecrübeli birinden yardım almak yardımcı olacaktır çünkü Souls ya da benzeri oyun daha önce hiç oynamadım olaya komple uzağım. Bu akşam tekrar şans vermeyi düşünüyorum
Paylaşımlı hesapta sorun çıkıyor mu hocam hiç hala kullanabiliyor musunuz ?
 
Sevmiyorum diyemem oynamayı düşündüğüm bir oyun değil. Üstelik herhangi bir şeyin sevilmemesi de normal. Biraz yaş aldıkça daha iyi anlarsınız bunu. İnsanın bazen de sadece kanı ısınmaz. Yani "Sizce neden sevilmiyor?, bence çok güzel oyun." deyip anlamaya çalışmak lazım bence. Benim oynamayı düşünmeme sebebim combat mekanikleri ve görselleri. Bana hitap etmedi. İkisi de benim için ağır. Ama kötü oyun olduğunu düşünmüyorum. Elden Ring'i ise ileride belki oynarım. Mekanikleri için değil ama bana görselleri güzel geliyor ve mitolojik bir alt yapısı olması beni çekiyor. Sekiro'yu oynadım çünkü combat mekaniği hayatımda gördüğüm en iyi mekanik. Sadece ucuz diye almıştım zamanında indirimde. Bayılarak ve perişan olarak oynadım. Benim için hem çok zor hem çok güzeldi. Ama mesela rekabetçi oyunları pek sevmiyorum. Toksikleşen rekabetçi kafa oyunları zevksiz bir hale getirdi. Ama yine tekrar edeyim ben sevmiyorum diye bir şey değişmez. Oynayanı küçümsemem de yüceltmem de ya. Herkesin zevki farklı ve yıllar içinde değişiyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı