Denetim masasındaki özelliklerde üretici ve model yazmıyor

Madss

Hectopat
Katılım
23 Aralık 2020
Mesajlar
1.550
Çözümler
23
Yer
Malatya
1613589683629.png


Normalde böyle yazması gerekiyordu ama yazmıyor. Geri getirebilir miyim?
 
Bu oldukça önemsiz bir durumdur öncelikle onu belirteyim, illa değiştirmek isterseniz kayıt defterine girip gerekli düzenlemeleri yapmanız yeterli olacaktır. Bunun için; başlata regedit yazıyorsunuz ve kayıt defteri düzenleyicisini açıyorsunuz. Devamında gelen ekrandan soldan HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OEMInformation dosya yolunu izleyip karşınıza çıkan (sağ kısımda çıkacaklar) alandaki Manufacturer, Model gibi dizelere çift tıklayıp değer verisi olarak yazmak istediğiniz yazıları girebilirsiniz.
 
Bu oldukça önemsiz bir durumdur öncelikle onu belirteyim, illa değiştirmek isterseniz kayıt defterine girip gerekli düzenlemeleri yapmanız yeterli olacaktır. Bunun için; başlata regedit yazıyorsunuz ve kayıt defteri düzenleyicisini açıyorsunuz. Devamında gelen ekrandan soldan HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OEMInformation dosya yolunu izleyip karşınıza çıkan (sağ kısımda çıkacaklar) alandaki manufacturer, model gibi dizelere çift tıklayıp değer verisi olarak yazmak istediğiniz yazıları girebilirsiniz.

1613593037738.png


Sadece 1 tane var.
 
Evet hepsi silinmiş, o zaman tekrar manuel yazarsanız düzelebilir. O alanın boşluğuna sağ tıklayıp Yeni>Dize değerine tıklayarak önce Manufacturer isimli bir dize oluşturun ve değer verisini resimdeki gibi Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş. yapın, aynı şekilde yeni bir dize değeri oluşturup adını Model yapın ve değer verisi olarak da CasperNirvana yapın. 2 dizeyi de kaydettikten sonra yeniden başlatıp tekrar kontrol edin. Düzelmiş olursa düzeldiğini de buraya belirtmeyi ihmal etmeyin ki sizin gibi sıkıntı çeken insanlar direkt bu konuya bakıp sorunlarını halletsinler :)
 

Geri
Yukarı