Discord karttan 38.970 TL çekti

Birini raporlamak kadar sıkıntılı bir durum yok bence. Egomu tanımadığım bir insan üstünden tatmin edecek kadar düşmedik. Aynı şekilde sizde tanımadığınız birisini küçük düşürmeye çalışarak (sizin lafınızla) "egonuzu tatmin ediyorsunuz" ben sadece arkadaşı doğruya yönlendirmek istedim.

Dogru yonlendirmek icin o insani "ülkenin batış sebepleri" arasina koymaniza gerek yoktu, Türkçe hocam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dogru yonlendirmek icin o insani "ülkenin batış sebepleri" arasina koymaniza gerek yoktu, Türkçe hocam.

Kurduğumuz cümleye dikkat etmemiz önemli çünkü her yerde bu hata var. Daha de- da- dan-den- i ayıramayan insanlar var. Bunlar küçük değil yetişkin bireyler, evet sizde haklısınız fakat amacım dediğim gibi ezmek değil ikaz etmekti. Bu konuyu uzatmaya gerek yok. Konuda yardım isteyen arkadaşa da tavsiyem kendi app/play Store hesabından alım yapıldıysa oradan itiraz edebilirsiniz. Eğer CC gibi bir durumsa hem bankanızdan harcama itirazı yapıp ardından başsavcılıktan siber suç duyurusunda bulunmanızı öneririm ama bir sonuç çıkmaz çünkü adamlar zeki(Discord ABD dışındaki bir yere log kaydını vermiyor). Ama bankanızdan cashback isterseniz kabul edilir. Cashback olayını fazla yapmayın çünkü aracı kurum(burada Discord oluyor) yüksek meblağlar da ceza yiyor ve sizi de kara listeye alırlar.

Aynı durum bana da oldu. İtiraz 1 gün bile sürmeden sonuçlanır; para iadesi de maksimum 1 hafta sürer. Size tavsiyem aynı kartı tekrar kullanmamanız yoksa ortam malı olursunuz.
 
Kartımdan 11 tane yıllık Nitro alınmış. Benim hiçbir şekilde haberim olmadı. Bilen bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

İlk önce bu işlemi Discord destek taşı sonra otomatik ödeme gibi seçeneği iptal et varsa Discord'dan en son banka ile konuş bu gibi olaylarda panik olmayın ve sanal kart Papara gibi şeyler kullanmak mantıklı ama sende zaten otomatik ödeme kapalı ise rahat ol hangi kart kullandığın önemi değil. Bu işler için müracaat edebilecek yerlere ilk kurum banka ve baktınız olmuyor tüketici haklarına.
 
Bugün tam saat 12.52 de tıpatıp aynısı başıma geldi, banka kartımdan 2 tane çekebildiler. Papara hesabımdan çekmeye çalışılmış fakat bakiye olmadığı için çekilememiş. Direkt bankayla iletişime geçtim harcama itirazında bulundum.

Hesapta gündüz vakti 2 nitro gözüküyordu fakat şimdi onlarda yok. Bilgi güvenliğimi sağlama alan bir insanım, nasıl oldu anlam veremiyorum.
 
Kartımdan 11 tane yıllık Nitro alınmış. Benim hiçbir şekilde haberim olmadı. Bilen bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

Hocam bankanızı arayıp iptal ettirin. Discord'da iOS cihazlarda doğrulama yok. Bu nedenle size kod gelmeden istedikleri gibi alışveriş yapabiliyorlar. Kartınızı kapatın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı