EA CEO'su 70 dolarlık AAA oyunlara reklam ekleme fikrini düşündüğünü söyledi

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.868
Makaleler
2
Çözümler
90
Yer
Ankara
CEO, 70 dolarlık oyunlara reklam eklemek istiyor:
EA CEO'su Andrew Wilson, şirketin geleneksel AAA oyunlara (oyuncuların her birini yaklaşık 70 dolara satın aldığı oyunlar) reklam koymayı düşündüğünü doğruladı. Goldman Sachs'tan Eric Sheridan, EA'nın son kazanç çağrısının soru-cevap bölümünde Wilson'a geleneksel AAA oyunlara dinamik reklam eklenmesi hakkında soru sordu. Wilson, "...Reklamcılık bizim için anlamlı bir büyüme faktörü olma fırsatına sahip" dedi.

EA daha önce reklam yerleştirme yapmıştı:
Ne yazık ki, EA'nın birkaç kötü oyun içi reklam örneği oldu. Şirket, 2020 yılında UFC 4'te The Boys adlı TV şovu için tam ekran oyun içi reklamlar yerleştirdi. Oyuncu tabanı, özellikle oyunu kesintiye uğrattığı için bu yerleştirmeyi kötü karşıladı. Bu tepki, EA'nın kısa süre sonra reklamı kaldırmasına yol açtı.

Oyun içi reklam eskiden beri var:
Oyun içi reklamcılık oyun sektöründe yeni bir şey değil. Aslında, 1978'de yayınlanan Adventureland, devam oyunu olan Pirate Adventure'ı tanıtmak için olmasına rağmen, oyun içinde reklam yayınlanan ilk oyun olarak kayıtlara geçmiştir. 1983 yılında Anheuser-Busch, oyunun içinde dev bir Budweiser logosu bulunan ve barlar için tasarlanan atari oyunu Tapper'a sponsor oldu. Root Beer, 1984 yılında Budweiser logosunun yerini alarak reşit olmayanların oynayabileceği atari salonlarına yerleştirilebildi.
90'lı ve 2000'li yıllarda oyun pazarı büyüdükçe, birçok şirket bu potansiyelden yararlanmak istedi - Zool ve Push-Over gibi bazı oyunlar, Chupa Chups ve Quavers gibi oyunlarına sponsor olan ürünlere yoğun bir şekilde yer verdi. Buna karşılık, diğerleri Pepsi Man gibi bariz reklamlardı.

Kaynak:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ocak başında yemek yaparken dolabı açınca reklam çıkacak diye korkar oldum artık.
Akıllı buzdolapları yaygınlaştığında bu da olabilir. Mesela Samsung buzdolabı alıp kapağını açtığında "Samsung Galaxy S30 Ultra Pro Super Max 2TB" almak ister misiniz diye reklam çıksa şaşırmazdım.
 
Allah gözünüzü doyursun be kardeşim. Sadece EA ile kısıtlı kalsa neyse denebilir ancak EA ile kısıtlı kalmayacak bu. Diğer oyun firmaları görünce neden biz de eklemiyoruz diyecek ve onlar da ekleyecek. Oyunlar reklamlardan geçilmeyecek.
 
Allah gözünüzü doyursun be kardeşim. Sadece EA ile kısıtlı kalsa neyse denebilir ancak EA ile kısıtlı kalmayacak bu. Diğer oyun firmaları görünce neden biz de eklemiyoruz diyecek ve onlar da ekleyecek. Oyunlar reklamlardan geçilmeyecek.
Daha birkaç ay önce Ubisoft farklı oyunlarında AC Mirage'in reklamını yapıyordu. Hatta bu haberin çıkma sebebi olan kişi AC Odyssey oynarken oyunda haritayı açınca bu reklamla karşılaştığını söylemişti.

Detaylı düşününce çok kötü oluyor. Bir RPG oyunu oynarken yan görevin nerede olduğuna bakmak için haritayı açtığında "Oyun oynarken acıktın mı? O zaman limonlu Pop Kek ye hadi." diye reklam çıksa hem güler hem söverdim herhalde.
 
@NotAKnightAnymore, hikâyeli oyunlar reklam yapma yeri değildir. Benim gibi birçok oyuncu vardır diye düşünüyorum. Hikâyeli oyunu oynayınca tam manasıyla oynuyorum, hikâyesini okuyup oyun içi karakterlerin vs. hikâyelerine kadar okuyorum. Tam oyuna odaklanmışken yandan bir kek, yiyecek vb. reklam çıksa sinirim bozulurdu ve daha da oynamak istemezdim.

Farklı örnek daha vereyim: Mafia: Definitive Edition oynadığınızı varsayın. Tam silahlı çatışma esnasındayken yandan alıp bir kek yiyin reklamı çıkıyor. Ne kadar komik olmaz mıydı? :D Firmaların gözünü tamamıyla para hırsı bürüdü ve para için yapmayacakları bir şey yok. Oyuncular olarak oyunlarını satın almayarak tepki gösterebiliriz, başka yolu yok. Bu da modern para kazanma yöntemi olmalı. Buna ses çıkarmazsak yarın bir gün daha ağırını yaparlar.
 

Geri
Yukarı