EA FC 24 "getdeviceremovedreason" hatası (DirectX error) hatası

Kairaa0

Femtopat
Katılım
16 Ağustos 2023
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hocalarım iyi günler. Son bir aydır kafayı sıyırmak üzereyim. Bundan yaklaşık bir bir ay önce yine oyunumu oynarken bir ara sahne sonrası bu hatayı aldım ve oyunum kapandı. O günden beri her oyuna girdiğimde ne ara sahne izileyebiliyorum ne de ESC basabiliyorum ne de korner serbest vuruş vs. kullanabiliyorum çünkü oyun 3-5 FPS'lere düşüyor aşırı kasıyor, ama oynamaya geldiğinde hiçbir sorun olmadan ve kastırmadan oynatıyor. Az biraz şu oyunu oynama keyfim vardı zehir oldu. 7-8 kez sildim yükledim ekran kartını kaldırdım yükledim yetmedi sırf şu oyunu oynayabilmek için format bile attım ama nafile, hiçbir şey değişmedi. Eğer bilen yaşayan veya sorunu çözmüş arkadaşlarım varsa yalvarırım bir el atsınlar yol göstersinler. Sırf şu oyun için kol aldım setup dizdim o kadar para saydık ama oynayamıyoruz. Ne olur şu sorunu çözün hocalarım. Şimdiden teşekkürler.
 
Bir şeyler denemeden önce mutlaka belgelerimdeki FC 24 klasörünü silin. (Silmeden önce yedek almakta fayda var.) Daha sonra oyuna bir kez girip çıkın ve belgelerim>FC 24 klasöründeki "fcsetup.ini" ve FC 24>fcsetup>fcsetup_default.ini dosyalarını attığım ile değiştirin. Belki sorununuz çözülür.

fcsetup_default.ini

fcsetup.ini
Hocam bunun olayi nedir yani niye bu dosyalar ve niye sadece bunlari degistiriyoruz. Aciklayabilir misiniz. Ve bence denemekten zarar gelmez bi bakarim aksam.
 
Hocam bunun olayi nedir yani niye bu dosyalar ve niye sadece bunlari degistiriyoruz. Aciklayabilir misiniz. Ve bence denemekten zarar gelmez bi bakarim aksam.
Bu dosyalardan birisi ayar dosyası öbürü de oyunun ayarları sıfırlandığında döneceği ayarların dosyası. Dosyalardan grafik kalitesini vs. elle ayarlıyoruz çünkü oyun içinden ayarlayınca 10 FPS sorunları çıkabiliyor. Bu dosyaların içlerini not defteriyle açıp: " REFRESH_RATE = " kısmını kendi ekran yenileme hızınızla değiştirin.
 

Geri
Yukarı