ECS H61H2 anakart HD 4670 Ekran kartını tanımıyor

aliclk

Centipat
Katılım
24 Nisan 2020
Mesajlar
4
Onboard grafik işlemcisiyle idare ettiğim dandik sistemime geçen gün ekran kartı aldım. Maksadım orta çapta, sistemi çok zorlamayacak birkaç oyun oynamaktı. İki gündür ne yapsam bilgisayarın ekran kartını görmesini sağlayamadım.

İşletim sistemi: Win 7 Home Basic X64 SP1
Anakart: ECS H61H2-M12 v1.0
Ekran kartı: Sapphire HD 4670 1GB 128 Bit
İşlemci: Intel Core i3 2100
RAM: 4 GB Kingston DDR3
PSU: Everest maks. 300W

Şimdi sorun şu şekilde;

PCI-e girişine ekran kartını takıyorum, VGA kablosunu anakarttan çıkarıp ekran kartına bağlıyorum. Bilgisayarı çalıştırıyorum ekran kartının fanı dönüyor, her şey normal görünüyor ama monitöre sinyal gitmiyor. Biraz uzun bir süre beklediğim zaman Windows açılış sesi bile geliyor yani. Bilgisayarı kapatıp VGA kablosunu tekrar anakarta takıyorum sorunsuz çalışıyor.
BIOS'ta display mod ayarı yok bu modellerde otomatik algılıyormuş, ekran kartını takınca otomatik PCI-e geçmesi lazım ama geçmiyor. Ayrıca ekran kartı takılıyken onboard VGA'dan hala görüntü alabiliyorum. Aygıt yöneticisi de ekran kartını göstermiyor.

Denediğim çözümler:

-Sorun ekran kartındadır diye başka bilgisayarda denedim anında tanıdı.
-Sorun psudadır, gücü yetmiyordur diye aynı PSU ile başka bilgisayarda denedim sorunsuz çalıştı
-BIOS'u güncelledim şu an en güncel sürümde. (01/04/2013)
-Ekran kartı için Driver indirip kurdum işe yaramadı.
-CMOS Reset ve BIOS default defalarca denendi.
-Kir, pas tutmuştur diye PCI-e slotu'na yağsız kontak sıkıp temizledim.

Son seçenek PCI-e slotunun arıza yapmış olabileceği. Elimde bunu deneyecek sağlam ekran kartı yok. Ama PC Wizard'tan kontrol edince bir sorun görünmüyor. Ayrıca yaklaşık bir sene öncesinde aynı sistemde ATI Radeon HD 5450 kullanmıştım.

İki gündür kafayı sıyırmak üzereyim resmen takıntıya döndü arkadaşlar var mı başka önerisi olan? Bütün problem anakartın ekran kartı takılmamış gibi davranması. Manuel olarak onboard VGA'yı iptal edip PCI-e'ye yönlendirecek bir yol var mıdır? Herhangi bir önerisi olan varsa deney yapmaya hazırım teşekkürler şimdiden 😅
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının bağlantı türü neydi? DVI hangi modeli? Direkt VGA mı var? Bazen sadece tek çıkış çalışır diğerlerini dönüştürücü ile deneyebilirsin.
 
Monitörde sadece vga girişi olduğu için bağlantıyı vga ile yapıyorum. Ayrıca HDMI ve dvi-i çıkışı var. Burada bütün özellikleri var: Sapphire Radeon HD 4670 (PCI-e 2.0, 1GB) Specs
Ekran kartını aynı monitör, aynı bağlantı tipi ile başka sistemde denediğim zaman problem olmadı.
Arkadaşlar başka çözümü olan var mı en son hdmi ile başka monitörde de denedim ama sonuç değişmedi. Pci e x16 ölmüş olabilir mi, öyle olsa fan döner mi?
 
Son düzenleme:
Aynı durumu farklı ekipmanlarla ben de yaşıyorum şuan ve acil çözmem gerekiyordu. Ama ne bilen var ne yorum yapan bilmiyorum hiç mi yaşayıp çözen olmadı. 1 gün uyumadan her yolu denedim, ekran kartı görüntü veriyor ama standart vga olarak algılıyor. Pcie soketi de bozuk değil ki muhtemelen sizin de bozuk değildir. Nvidia Gt 8600 ekran kartı var elimde aynı anakarta onu takıyorum ve çalışıyor. Benim konum;
 

Geri
Yukarı