Ekran kartının x4 hızında çalışması

Oğuz Han KILIÇ

Hectopat
Katılım
7 Mart 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,
Geçenlerde konu açmıştım R9 380 ekran kartım B150 Gaming M3'te x4 hızında çalışıyor diye. O günden bu yana slot temizlememe BIOS pili değiştirmeme ve en güncel sürücüleri kullanmama rağmen değişen bir şey olmadı. Size sormak istediğim;
Ekran kartım bu şekilde çalışırsa uzun vadede sorun çıkarır mı? Yoksa hiç bir şey yokmuş gibi kullanmaya devam edeyim mi? Sorunun anakartın pci slotunda oldugunu düşünüyorum. Eğer sıkıntı çıkarır derseniz yarın servise göndermeyi düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını hangi slota taktığını görebilmemiz için fotoğraf paylaş.

Hiç bir sorun çıkartmaz, bir miktar performans kaybı dışında.
 
@GCN hocam resim ekte. 2adet pci16 uzunlugunda ki slotlardan üsttekine taktım anakartın kullanıcı kılavuzunda üstteki slotun x16 hızında çalıştıgı ve tek ekran kartı için oranın tercih edilmesi gerektiği yazıyor. Performans kaybım ne kadar olur hocam?
@Eray Eker hocam gpu z ekran görüntüsünü de ekledim. Ayriyeten BIOS ekranında da aynı şekilde x4 hızında çalıştıgı rapor ediliyor.
Geç cevap için özür dilerim eğer servise göndermem şart ise bu aksam götürüp verecegim.
 

Dosya Ekleri

  • IMG-20160607-WA0007.jpg
    IMG-20160607-WA0007.jpg
    189,8 KB · Görüntüleme: 367
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    71,4 KB · Görüntüleme: 312
Son düzenleme:
Takılan yuvada sıkıntı yok. Anakartı servise götürün en iyisi. Bazı anakartlar enerji tasarrufu gibi durumlarda ekran kartı hızını düşürebiliyor bazı sata yuvaları dolu olduğunda da bu gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. En iyisi servise götürmek.
 
Şuan bende benzer bir sorun yaşıyorum başka konu açmak ve kirletmek istemediğimden yazayım. GTX 970 kartım, MSI Gaming 5 anakartta üst slota takılı ve @x8 1.1'de çalışıyor. Soru işaretli kısımdan testi açınca @x8 3.0 oluyor. x16 olmuyor. Ne yapmam gerekli? Tekrar servisle uğraşmak istemiyorum.
 
Yanlış Bilgilendirme
Merhabalar anakartınızda x16 slotu bulunmuyor. B150 M3 yerine H170 M3 alsaydınız x16' ya sahip olabilecektiniz.
 
Merhabalar anakartınızda x16 slotu bulunmuyor. B150 M3 yerine H170 M3 alsaydınız x16' ya sahip olabilecektiniz.
Bunu şaka olarak mı söyledin yoksa gerçek mi? Ekran kartı tam oturmamış olabilir bunun dışında alttaki yuvaya takıp deneyebilir misin olmaz ise slotda bir sıkıntı olabilir.
 
cevaplarınıza ve ilginize çok teşekkür ederim. Teknik servise göndermeye üşendim ve eğer oyunlarda yada genel olarak hesaba alınmayacak kadar bir performans düşüşü olacaksa bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı