El Emeği Göz Nuru

Evet arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam PCNet dergisinin 2005 yılı ağustos sayısında başlık tam olarak "El Emeği Göz Nuru" şeklindeydi ve içerik bilgisayar kasasına LED'li motif işlemekti. Gördüğüm an keşke benim kasam böyle olsa dediğimi hatırlıyorum ve hep kasama yapmak istemişimdir. Kısmet 12 yıl sonraya imiş. Ara tara derken görsellerde o motifi buldum sonunda işte buydu;
1.jpg


Ben de ejderha yapmak istedim yalnız kendim çizmedim eğer ben çizseydim çok detaya girerdim o yüzden hazır olanlardan seçtim. Benim ejderha ya MSI ya da Mortal Kombat ejderhası olacaktı ben de Mortal Kombat'ın ejderhasını seçtim ama biraz düzenlenmiş şeklini, galiba bi fan tarafından düzenlenmiş o ejderha da bu;
new_mortal_kombat.jpg


Evet şimdi yapmak isteyenler için aşama aşama yapılışını anlatıyorum;
Benim yan kapağı kesmek için kullandığım alet Dremel 4000 - 4/65 modeli. Ben bunu sırf bu iş için almadım genel hobi işleri için geçen yıl 280 liraya almıştım siz sadece bu iş için alacaksanız 70-80 liraya işinizi görebilecek bir alet alabilirsiniz yalnız Dremel kalitesi ayrı tabi ve esnek şaft işimizi bir hayli kolaylaştırıyor. Kesme işlemi uzun, gürültülü ve dikkat isteyen bir iş olduğu için tenhada yapmanızı öneririm ben depo olarak kullandığımız çatı katında yaptım. İlk işlem resmi basit bir şekilde düzenleyerek a3 kağıda çıktı almak daha sonra kasamızın kapağına yapıştırmak sonra bi besmele çekip işe başlamak. :)
2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


6.jpg


7.jpg


Ufak çaplı kesici kullanmak dar alanları kesmekte kolaylık sağlıyor.
8.jpg


9.jpg


10.jpg


11.jpg


12.jpg


13.jpg


Kesme işini bitirip masayı temizleyene kadar ciğerlerime demir tozu doldu.
14.jpg


Kaba bir zımparadan sonra;
15.jpg

Evet arkadaşlar şimdilik bu kadar daha sonra ufak detay düzeltmeleri ve ince zımparadan sonra boyama ve RGB LED döşemesi var. Şu an asker iznindeyim yetiştirebilirsem geri kalanını sizlerle paylaşacağım ve kasanın başka taraflarına da düzenlemeler eklemeyi düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten çok güzel gözüküyor, elinize sağlık.

Kesme işini bitirip masayı temizleyene kadar ciğerlerime demir tozu doldu.
Keşke basit bir maske kullansaydınız, hatta t-shirtünüzü bile sarsanız ağız-burun çevresine büyük miktarda koruma sağlardı. Demir tozu ağır olduğu için ciğerlerden çok zor atılır. Aklınızda bulunsun birdaha mutlaka önlem alın, sağlık daha önemli.
 
Bence bu işe gir.
Elin çok yatkın, ilk denemen bu kadar iyi ise ilerisini düşünemiyorum.[emoji41]
Bunu araç sektörüne bile taşırsın.
Takdirlerimi sunar hayırlı teskereler diliyorum.[emoji106]
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı