Eski işletim sistemleri için geliştirilen virüs, yeni nesil sistemlerde de çalışabilir mi?

LeqendLash

Decapat
Katılım
20 Aralık 2021
Mesajlar
437
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Soru açık, ama yine de detaylandırayım.

Mesela atıyorum 2012 yılında bir crack geliştirildi, ve içerisine de zararlı yazılım gömüldü. 2012 yılında ise Vista ve Windows 7 ağırlıklı olarak kullanıyordu. Bu crack muhtemelen o dönemdeki işletim sistemleri için geliştirildi. E doğal olarak doğrudan sisteme de zarar vermiştir.

Fakat merak ettiğim konu şu, bende mesela Windows 10 Pro yüklü olsun, ve en son güvenlik güncellemelerini de almış olayım. Bu Crack'i Windows 10'da yapsam, Windows 10'da da bu Crack'teki zararlı yazılım aktifleşebilir mi?

Ben pek ihtimal vermiyorum, çünkü işletim sistemi farkı var. Ama yine de merak ettiğim bir konu. Ne Sosyal'de bulabildim, ne de başka bir yerde. Sizin düşünceniz nedir?
 
Aktifleşebilir. Genelde ileri sürümler için üretilenler eski sürümlerde çalışmıyor. Örneğin Windows 11 için üretilen 7'de "genelde" çalışmaz. Özellikle Windows sürümlerinin geçmişe yönelik uyumluluğu var. Asıl konu burada o virüsün yakalanıp açığının kapatılıp kapatılmadığı.
 
Çalışıyor maalesef ki. Bunu en çok okuldan vs. flashla bir şey getirdiğim de yaşıyorum :) bunu şuna benzetiyorum. Windows 7 zamanında yapılan oyunlar nasıl ki Win 11'de de çalışıyorsa. Virüste çalışıyor.
 
Şunu da merak ediyorum, bu adam virüsü 2012'de yazıyor, 2024'te bunu nesil sistemlerde açabiliyoruz evet. Peki o virüsün kontrolü artık o adamda yoksa? Sonuçta 2012'de yazıp 2012'de kontrol ediyordu. 2024'te o virüsü açsak virüsü yazan kişiye bilgileri nasıl gönderecek? 2012'den 2024'e kadar ''yaa biri indirse de atak yapsak'' demesi zor bu adamın diye düşünüyorum :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı