Eski laptopta Linux'a geçilir mi?

Linux dağıtımlarının veya projelerinin birbirlerinden faydalanmasının kullanıcıya tam olarak zararı nedir?



Hoşluk noktasında bir şey diyemem. Göreceli bir kavramdır amaLinux dağıtımlarının kendine özel bir görünümü olmadığı noktasına katılmıyorum. Hemen hemen her masaüstü ortamının kendine has bir yapısı var ki Ubuntu, Garuda gibi bazı dağıtımların direkt kendine özel düzenlemeleri bile mevcut.
Hepsi çöp.

Bugün olmaması yarın olmayacağı anlamına gelmez ve önlem almamak veya ihmali devam ettirmek için bir neden olarak sunulamaz.

Bugün olmadıysa yarında olmaz.
 
Hepsi çöp.

Bugün olmadıysa yarında olmaz.

Hocam Linux çok geniş bir alanı var Birden fazla distro var tercihleriniz ne yöndeyse ona göre Linux distrosu var. İnsanların Linux'u sevmesinin sebebi sınırsız bir özgürlük vermesi yüzde yüz PC'yi kullanmayı sağlamasıdır. Windows gibi sıkıcı arayüzde kalmak yerine sınırsız özelleştirme olanaklar sağlar Linux. Bazı şeyleri Linux'ta çözmek uğraş gerektirebilir o uğraşı Windows içinde yağtım sayılır. Bu Linux'un çöp olduğu anlamına gelmiyor. Windows'ta harika bir işletim sistemi lakin son yıllarda Microsoft çok garip kararlar alıp eski pcleri çöp yaptı. Linux bize bu PC'ler hayat verme imkanı veriyot daha ne olsun.
 
Çoğu Linux dağıtımı birbirinin kopyası, tüm Windows sürümlerinin kendine özel hoş gözüken bir görünümü var. Ayrıca hala Windows 7 kullanıyorum hiç saldırıya uğramadım.

Windowsda Defender olmasına rağmen 8 kere RAT yemiştim küçükken. Linux'da 1 kere bile RAT'ı bırak trojan bile yemedim.
 
Linux Mint kurabilirsiniz. Ayrıca destek istiyorsanız Windows 10 LTSB 2016, destek ihtiyacınız yoksa Windows 8.1 Embedded Industry Pro kurabilirsiniz. Kendi kişisel tercihim Linux'tan yana olurdu. Kullandığım sistemi de yanda görebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı