Fan çoklayıcı ile kasaya fan bağlamak zararlı mı?

DobraKobra

Centipat
Katılım
27 Mart 2023
Mesajlar
58
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba sevgili dostlar. MSI MAG Forge 320r kasam var üzerinde stok 4 adet fan var 3 adet önde 1 adet arkada. Kasaya 3 adet daha fan eklemek istiyorum kasanın RGB kontrolcüsünde yerim var RGB bağlamak için ama fanlara güç verme konusunda maalesef port yok. Sizce 3 pin veya 4 pin fan çoklayıcı alıp bağlı olan fanlardan mı çoğaltma yapmayalım yoksa Molex çıkışı veya SATA çıkışından mı 3 veya 4 pin çoklayıcı ya dönüşüm yapan çoklayıcılardan almalıyım veya daha iyi bir fikri olan var mı? Biraz bilgisizim bu konuda halihazırda bağlı olan 4 fandan birisine çoklayıcı taksam yanma vs gibi konular olur mu?
 
PWM4 çoklayıcıdan 3 tane PWM3/4 çıkış veren kablo ile 3 adet fan kullanabilirsin. Genelde 3 adete kadar sorunsuz kullanılabiliyor. Halihazırda kasamda kablo karmaşası olmasın diye 1'den 3 çoğaltıcı ile kullanıyorum ve bu zamana kadar bir sorun yaşamadım. Tüm fanlar tam gücüne çıkabiliyor.
 

Bence bunu al.
Fazla yüklenmeden dolayı anakart çıkışında PSU çıkışında falan sorun olur mu ? Hani tek porttan yükleneceğim için merak ettim.
 

Bence bunu al.
Ürünü inceledim de bu baya iyiymiş gücü molexden fan kontrolünü 4 pinden alıyor. Bağlantı şu şekilde mi olacak peki. Molex ve pwm çıkışına bu ürünü bağlayıp fanların gücünü buna bağlayacağım ve RGB için kasanın RGB kontrolcüsünü kullanacağım. Ben böyle anladım doğru mudur hocam

Fazla yüklenmeden dolayı anakart çıkışında PSU çıkışında falan sorun olur mu? Hani tek porttan yükleneceğim için merak ettim.

Onu bilmiyorum hocam bakmak lazım yine de teşekkür ederim yanıtınız için. Eve gidince kontrol ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı