Farklı frekansta RAM soruna yol açar mı?

ft.Berlin

Hectopat
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
31
Merhaba, umarım iyisizinizdir, sorum; şu an G.Skill Aegis 8 GB DDR4 2133MHz RAM kullanıyorum işlemcimi ve anakartımı değiştireceğim. Bunları değiştirince bir de RAM alayım dedim şu an kullandığımdan farklı marka ve farklı MHz, CL değerleri olan bir RAM daha takarsam sorun çıkartır mı?

 
Anakarta bağlı hocam anakartlarin belirli bir destekleme frekansı var benim bilgisayarım 1066 MHz'e kadar destekliyor, eski mesela 800 MHz'e 667 MHz iki RAM var sorunsuz çalışıyorlar ama ben gidip 1066 MHz'den fazla alıp takarsan sorun çıkar ama bana soracak olursanız aynı MHz alın derim performans düşme ve mavi ekran ihtimali yüksek MHz ve CL değerini yazarsanız yardımcı olurum :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ve ayrıca arkadasın dediği gibi 2x8 yapmaya çalışın bence de 3 slotu doldurursanız emin değilim yanlış bilgi vermeyeyim ama calismayabilir anakartiniz çift kanal ise.
 
Maalesef bunun garantisi olmuyor. Satıp kit olarak alırsanız daha iyi olur. Böyle imkanım yok derseniz, ikinci el bile olsa aynısını almak daha iyi olur. Sıkıntı riski azalır. Kullandığınız RAM'in sıfırını bulmak zor olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı