Full body program önerisi

  • Konuyu başlatan XFG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 350

XFG

Picopat
Katılım
1 Ekim 2023
Mesajlar
272
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Boyuma göre kilom aşırı aşırı düşük. Dalga konusu oluyorum biraz. Spora başlayacağım. İlk 1 ay için Full body program önerir misiniz? Ve nasıl beslenmeliyim?
 
Bu programlar başlangıç için uygun mudur hocam?

Konuyu eksik okumuşum, henüz başlamayan 1 aylık program arayan biriymişsiniz. Ben 1 aydır yaptığınızı sandım. (ADHD'den muzdarip olmak zor, kusura bakmayın)

Bu programlar late-beginner dediğimiz tamamen sıfır olmayan ancak başlangıç seviyesindekiler için uygundur. Bunun nedeni de deadlift vs. hataya gelmeyecek hareketler içermesi.

Sizin durumunuzda ilk 1 ay makine ve vücut ağırlığı ile yapılan egzersizlerle kaslarınızı alıştırmanızı öneririm. (Göğüs ve omuz için chest ve shoulder press makineleri, sonrasında deadlift için kullanacağınız bel bölgesi için ters mekik gibi) Sonrası için uygundur.

Ayrıca PGSLP programında ve 5/3/1 methodunda barbell row yapmanızı da önermem. Bel bölgesi stabilizasyon amacıyla haddinden fazla çalışıyor, bu da hareketten verim almayı önleyebilir. Bunun yerine cable row öneririm.
 
Konuyu eksik okumuşum, henüz başlamayan 1 aylık program arayan biriymişsiniz. Ben 1 aydır yaptığınızı sandım. (adhd'den muzdarip olmak zor, kusura bakmayın)

Bu programlar late-beginner dediğimiz tamamen sıfır olmayan ancak başlangıç seviyesindekiler için uygundur. Bunun nedeni de deadlift vs. hataya gelmeyecek hareketler içermesi.

Sizin durumunuzda ilk 1 ay makine ve vücut ağırlığı ile yapılan egzersizlerle kaslarınızı alıştırmanızı öneririm. (göğüs ve omuz için chest ve shoulder press makineleri, sonrasında deadlift için kullanacağınız bel bölgesi için ters mekik gibi) sonrası için uygundur.

Ayrıca pgslp programında ve 5/3/1 methodunda barbell row yapmanızı da önermem. Bel bölgesi stabilizasyon amacıyla haddinden fazla çalışıyor, bu da hareketten verim almayı önleyebilir. Bunun yerine cable row öneririm.

Direkt önereceğiniz 1 aylık başlangıç programı var mıdır? Sonrasında güray aydın hipertrofi programına geçmeyi düşünüyorum.
 
İnternette "başlangıç seviyesi Full body programı" diye aratıp bulabileceğiniz herhangi bir program.

Senin durumunda ben bu programı uygulamazdım.

1 ay Full body program sonra uygulayacağım hipertrofi programını hocam. Lakin Full body programları kısmen aynı mı ki? Herhangi bir program uygulamalıyım?
 
1 ay Full body program sonra uygulayacağım hipertrofi programını hocam. Lakin Full body programları kısmen aynı mı ki? Herhangi bir program uygulamalıyım?

Koca fitness hayatında yalnızca ilk 1 ay uygulayacağın bir program için fazla düşünüyorsun. 1 ay sonunda Arnold olmayacaksın. Bu ilk 1 ayda kaslarını düzenli antrenmana hazırlamalısın, düzenli spor salonuna gitme ve iyi beslenme alışkanlığı elde etme gibi şeyleri düşünmelisin. Bu da herhangi bir başlangıç Full body programının yapabileceği bir şeydir.

Güray Aydın'ın hipertrofi programını ne ilk 1 ay, ne de ilk 1 aydan sonra uygulamanı önermem. Bunun nedeni çok fazla volume, yani antrenman hacmi içeriyor. Kendisi de zaten en az 1 yıl boyunca kesintisiz antrenman yapmış kişilerin bu program için uygun olduğunu belirtmişti. Bodybuilding ile uğraşmıyorsan, kendine genel olarak hacim eklemek istiyorsan hiç gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı