FX 4100 Overclock Rehberi

Dostum bu aynı "Neden nefes alıyoruz" gibi bir soru oldu :) İşlemcinin ihtiyacı neyse onu vermemiz gerekir.
Ve bunun aşağı yukarı bir miktarı vardır. FX serisi bir işlemcinin standart frekans değerlerinde ne kadar voltaj harcadığını görürüz.
Çıkmak istediğimiz frekans değerine göre bir voltaj değeri belirleriz ve denemelerde bulunuruz.

Stabil olup olmadığı konusunu da rehberin alt kısımlarına inip Prime95 ile alakalı olan kısmı okuyarak anlayabilirsin.
Kusura bakma ama başın ağrıyor ise ağrımadığı bir zamanda oku :)
öyle bir bozdun ki, anlatamam :D
sağol cevap için :)
 
O sisteme yapacağınız OC işlemi size performans kazandırmaz. Kaldı ki stok soğutucu kullanıyorsunuz.

1,44 çekirdek ve 1,31 NB voltajı uygundur 4,4GHZ için. Ayarlamaları rehberde gösterdiğim gibi mi yapıyorsunuz?
Ayrıca her işlemci 4,4'e stabil çıkacak diye bir durum yok.

1,45'in üzerine çıkmana gerek yok, stabilitenin sağlanamama sebebi voltajın yetersiz gelmesi değildir.
Mavi ekran falan alıyor musun bari?

Yok, mavi ekran hatası hiç almadım.Sadece prime95 testini başlattığımda bilgisayar kilitleniyor.Mause bile oynamıyor.
 
@BilgisayarKurdu Selamlar. :)
İmza'mda yazdığı gibi bir sistemim mevcut. Emektar fx-4100 arkadaşımıza yakın zamanda Cooler Master Hyper T4 alıp, güzel bir Xigmatek macun ile taktım, Bios'tan işlemciyi 4.2 GHZ'e çektim (stok fan ile 4'te kullanıyordum, 4.4 denedim ama windows başladıktan 5 dk sonra kitlenmeler oldu ardı ardına, o yüzden riske atmadan 4.2'ye çektim), Aida'nın stres testini yaptığımda, boşta 30-35 arası, yükte ise maksimum 55 derece gördüm. Lakin, ben bu arkadaşın voltaj ayarlarına dokunmadım, çünkü voltaj arttırımı yaptığımda, açılmadı, overclock fail hatası verdi kendisini resetleyip süreki. Bu yüzden voltaj vermeden 4.2ghz'de dediğim gibi kullanmaktayım. (ram'ler hep 1600'deydi, zaten ramlerin kendisi 1600)
Sorum şu: Voltaj yükseltmeden de sıkıntısız çalışır mı? Yani ekstra elektrik olmadan da sorunsuz bu performansı sağlayabilecek bir yapı mevcut mu işlemci-anakart ikilisinde. (şu anlık çalışıyor gibi gayet, 1 haftadır böyle ve herhangi bir sıkıntı görmedim)

Ekran kartım da aynı zamanda CCC'dan OC'li (fabrika çıkışı da yüksek ayarlı olmasına rağmen %5 voltaj verdim, saat ve çekirdek hızlarını arttırdım. Lakin bu model tek fanlı olduğu için, yükü görünce haliyle bağırınmaya başlıyor (ama iyi de performans veriyor serisine göre hakkını yemeyelim), 70 dereceleri gördüğü oldu. İkinci sorum da şu dur ki; buna temizleyip, yeniden macunlayıp vida sıkılaştırmak dışında bir şey yapabilir miyim peki?

Kasam ise negatif hava olarak tabir edilen şekilde, üst fanlar dışarı veriyor, ön ve arka fan içeri alıyor. İşlemci soğutucusunun yönü aşağıdan yukarıya doğru (üst fanlarım dışarı verdiği için işlemci soğutucu bloğundan çıkan hava da üstten çıksın bari, ekran kartına gelmesin dedim, öyle taktım)

Umarım yeterince bilgi ile sorularımı yöneltmişimdir.
 
Ekran kartının soğutucu bloğunu falan sökme, macu nu yenilemeye çalışma.
Tek fanlı bir model için yük altında 70 derece gayet olağan ve iyi değerler.

İşlemciye gelecek olursak 4,2'de voltajsız ve stabil çalışıyorsa devam et böyle.
Bundan öteye gitmek için voltaj gerekecektir, rehberde detaylıca anlatılıyor.
 
intelden amd geçiş yapmak üzereyim bi arkadasta saglam bi 8350 buldum 1.4v la 5ghz görüyor. 5ghz + deniycem sadece ramlere kafam takildi 1600mhz cl8 corsair dominator ram kullaniyorum bi arkadasim 1866 üstü ram lazim dedi amdler yuksek mhzli ramlerle daha iyi overclock oluyor dedi sizcede öylemi?amd henüz kullanmadim görüşünüzü belirtirseniz sevinirim.birde anakart seciminde yard,mci olursaniz sevinirim amd yabancisiyim overclock icin 2 tane anakart kestirdim gözüme sizce hangisini alayim yada sizin onerebiliceğiniz model varmi limitim 350tl

www.vatanbilgisayar.com: MSI 970A GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
www.vatanbilgisayar.com: Asus M5A99Fx Pro R2.0 Amd 990Fx/Sb950 Ddr3 2133Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

bu 2sinden hangisi daha iyi overclock için?
 

Geri
Yukarı