FX 4100 Overclock Rehberi

Hocam telefon arızalı BIOS'un görünütüsünü başka nasıl alabilirim? CPU Vcore var ama 0.7'den fazla çıkmıyor diğer dediğiniz ayarlarda benim BIOS'ta yok. O kadar kurcaladım aradım ama bulamadım.

Hocam BIOS sıfırladım size sıfır ayarları atayım. Hocam BIOS'ta PC Healt Status'e baktığımda CPU Vcore 1.3 küsür voltajı var ben vermedim bu voltajı BIOS sıfırlamama rağmen. Hocam mail adresiniz varsa RAR olarak göndereyim resim boyutları büyük siteye sığmadığı için.
 
Hocam resimleri aldıysanız kaldırayım.

Hocam tekrar baktım BIOS'tan Auto mod, normal ve -,+ voltaj değerleri var ve 0,7 küsürden fazla voltaj verilmiyor.
 
Hocam bu anakart kullanıcılarında varmış galiba Rev 4.0'da düzeltmişler. Rev 3.0'da BIOS bekliyorlarmış birkaç yerde öyle yazıyor. BIOS gelince artık deniyceğim şimdi 3.5 GHz'de çalışsın.
 
Durum bahsettiğin gibi olmalı. REV3 sürümde voltaj kısıtlaması varsa belki BIOS güncellemesi ile durumu düzeltebilirler.
Son 2014 güncellemesini almak için 20 ay beklemiş :) Sizin yeni BIOS sürümü 2016'dan aşağı gelmez diye tahmin ediyorum.
 
Anakart donanımsal olarak yeterli olduğu sürece diyelim. Rev3 ve Rev4 arasındaki hız aşırtma potansiyeli nedir, devre elemanlarında bir değişikliğe gidildi mi detaylı bilgim yok :) Gigabayt anakartlar biraz ısındığı için sınır getirmiş olabilirler. Sonuçta hız aşırtma için üretilmiş bir anakart değil.
 
Merhaba, Bilgisayar Kurdu arkadaşım yardımcı olabilirsen bir kaç şey danışmak istiyorum.

Anakartım M5A78L-M LX, işlemcim FX 4100. Bazı oyunlarda 660 ti ile darboğaz yaşıyorum. Bu nedenle overclok yapmak istiyorum. Farkındayım anakartım biraz eski ve hatta voltaj ayarlarını falan + ve - ile artırıp azaltıyorum. Şimdi ben konuyu baştan sona okudum ve kendimce overclok yaptım. Aşağıdaki resimlerde yanlış bir ayar var mı? Düzeltmem gereken.


Bios Ayarları

bios5.png
bios6.png



Bunlarda Test Programları

Cpu hızı bir 3299 ghz oluyor, bir 3899. Burda bir problem varmı. İlk resim 3299 hızda iken çekildi. İkinci resim 3899 hızda iken çekildi. Testi yarım saat kadar yaptım en fazla 45 derece oldu işlemci.

İlk resim.

core1.png


İkinci resim.

core2.png


Son olarak bir kaç sorum olacak. Overclok yaptığımızda işlemci hep tam güçtemi çalışıyor? Birde Prime95 testini doğru olarak yapmış mıyım? Programın ayarları falan var mı?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekürller.
 
Voltaj ayarlarına hiç girmeden ufak bir frekans artışı yapmışsın gördüğüm kadarıyla.
3,9 için voltaja gerek duyulmuyor, çoğu anakartın hazır OC modları 3,9'a voltajsız frekans artışı sağlıyor zaten.

Prime95'e gelirsek çalışmayı durdurmuş çekirdekler var, stabil gözükmüyor. Zaten sıcaklıkların 45 dereceyi geçmeme sebebi de bu olsa gerek. Prime95 işlemcine, o sırada tüm çekirdeklere işlem yaptırmadığı için sıcaklıklar düşük gözüküyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı