FX 4100 Overclock Rehberi

Teşekkür ederim :) Öncelikle tüm fanları dışarı yönlendirmek gibi bir gezegen henüz keşfedilmedi :) Bu yanlıştır.
Amaç hava sirkülasyonu yaratmaktır, hem arka hem ön hem de üst paneldeki fanları dışarı yönlendirirseniz sirkülasyonu önemli ölçüde bozarsınız.

Z3 Plus'un ön panelinde mutlaka toz filtreleri vardır, yanılmıyorsam 2 adet önde, 2 adet üst panelde ve 1 adet arka panelde egzoz ızgaraları bulunuyor.
Ön 2 her daim içeri soğuk havayı vermelidir. Arka egzoz ve üst panelde 2 adet fan ise her daim dışarıya hava vermelidir.
Fan yerleşimini bu şekilde değiştirmen en doğrusudur. Ufak tefek tozları dert etme, benim kasamda da oldukça iyi bir hava sirkülasyonu var, kasa kapağındaki ızgaralar doğal olarak tozlanıyor, 3 ayda bir tozunu alsan yeter, fazla tozlanmaz Z3 Plus gibi bir kaza. Sen fazla titizsin anladığım kadarıyla :)

TX3 EVO gayet yeterli bir işlemci soğutucusu, sistemin geri kalanı da bu iş için uygun. Hazırladığım rehberden sonuna kadar faydalan derim :)
Bir sıkıntın olursa etiketlemen yeterli.
 
4.6 felan mı denesek :D :D
 

Dosya Ekleri

  • Stress_test.png
    Stress_test.png
    115,5 KB · Görüntüleme: 200
Prime95 sürüm, pencere ve içerik bilgilerini çok göremesem de stabilite sorunu olmamış belli ki sen de kontrol ettiysen, CPU ve çekirdek kullanımlarının da her daim %100 yük altında olması gerektiğini hatırlatalım.

Sıcaklık değerlerin de gayet iyi görünüyor, 4,4GHZ hıza kaç voltaj ile çıktın? Eğer voltaj vermedim dersen Prime95'de stabil kalması mümkün değil açıkçası :)
AIDA64 ekranından voltaj verilmemiş görünüyor, tabi her daim doğu göstermeyebiliyorlar.

Son olarak güncel oyunları Ultra ayarda oyna ve sorun olmazsa 4,6 için gerekli bilgileri veririm, o aralıkta denemelere devam.
Kusura bakma valla 8 kişiden ayrı bildirim gelince kim ne yapıyordu unutuyor insan :) 4,6'ya stabil gelebilirsen şanslısın demektir.
 
4,6GHZ için NB voltajı 1.315'e çek.
Core voltaj ise 1,45 ile denemeye başla.

Stabil kalırsa Core voltajı 1,44'e çekersin, daha aşağıda stabil kalacağını sanmam. Sonuçları iletirsin. Bundan sonrası tamamen deneyip görme üzerine.
 
Prime95 de görünmezmiydi böyle bir sorun olsaydı ?
Görünmediği durumlar da oluyor bir güzel :) ASUS All Suite II benzeri programlar ile 4 veya her kaçsa, tüm çekirdeklerdeki çekirdek yükünü de kontrol etmek gerekiyor. Tabi bu profesyonel anlamda emin olmak için gerekli bir şey, oyun oynadığı sürece sorun olmayacaksa gerisinin önemi yok diyen adam boşuna uğraşmasın. Biz yalnızca bilinçli bir biçimde nasıl yapılır bunun derdindeyiz :)
 
Selamlar herkese ben daha dün yaptım bu işlemi işlemcim Amd Fx 6100 soğutucum TT Contact 30 anakartım Asus M5A97 R2.0. Dün güzelce yaptım her şeyi şuan 4.0 Ghz hızla çalışıyor fakat benim 2 adet 4gb Gskill Ripjaws 1600 Mhz CL9 ramim var bu ramlar şuanda CL11 olarak çalışıyor ve Prime 95 programını başlattığım da roundoff error diye bir yazı çıkıyor hep altta resmi var yardımcı olabilir misiniz lütfen ? Teşekkürler şimdiden :)
Adsız 2.png
Adsız.png


@BilgisayarKurdu

Yardım Lütfen

Nasıl yapabilirim ?

Cevap yok mu ? :)
 

Geri
Yukarı