FX 4100 Overclock Rehberi

@BilgisayarKurdu dostum overclock hakkında konularını okurken sıcaklıkla ilgili yazılanlara baktım ve 1 hafta önce topladığım sistemin sıcaklığına bakmak istedim fakat anlamadığım bir tablo ortaya çıktı SS'i bıraktım şuraya bi bakarsan sevinirim , anlamadığım nokta ise CPUID programında 83 derece gösteriyor diğerlerinde 35 55 arası ve bu sıcaklık prime95 ile test ederken cıkıyor ortaya , SS'i cektiğim zaman'da açıktı prime95 , bir yanlışlıkmı var yoksa gerçektende 35-55 arasında mı sıcaklık
 

Dosya Ekleri

  • sıcaklık.png
    sıcaklık.png
    154,9 KB · Görüntüleme: 97
Aida 64'ü anakartla gelen yazılımla karşılaştırdım. Arada 10 derece gibi ciddi bir fark vardı. Aida daha düşük gösteriyor.
 
Dostum AIDA'nın yalan söylediğine pek şahit olmadık :) Boştayken elinle soğutucuya dokun, sıcaklık hemen hemen 35 yani elinle eşit olacaktır.

Yükte ise gösterilen dereceye bir bak, daha sonra elinle hisset, verilen değerin 5 derece azını soğutucuda hissetmen gerekir.

-5 değeri veren hangi yazılımsa zaten yanlıştır. Eski yazılımlar yeni dünyaya pek ayak uyduramıyor genelde.
AIDA güncel diye biliyoruz bu bağlamda.
 
Merhaba gerçekten çok güzel ve açıklayıcı bir rehber olmuş. Bi sıkıntı yaşıyorum ve nedenini bilmiyorum. bilgisayarımı stress testine başlattığım zaman birkaç dakika sonra direkt olarak kapanıyor.

İşlemcim AMD FX6300
8 GB RAM kullanıyorum
Ekran kartım Sapphire R9 280X TOXIC GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2
Anakartım da Asus.
Her şeyi doğru yaptığımı düşünüyorum fakat sanırım sistemim yetersiz. Ek olarak bi soğutucum yok bundan kaynaklı olabilir mi acaba? Stress testinde başarısız olması ileride ne gibi sorunlar çıkartır acaba?
(Cevap gelene kadar test yapmadan bilgisayarda zaman geçirdim Overwatch oyununa girdikten birkaç dakika sonra PC direkt kapandı ben de overclocku sıfırladım. Fakat eğer bir çözümünüz varsa overclock yapmak istiyorum)
Screenshot_3.png
Screenshot_2.png
Screenshot_1.png
 
Merhaba. Tam olarak ne yaptığınızı söylerseniz inanın daha çok yardımımız dokunur. Yani kaç MHz'e çıkmak istiyorsunuz, anakartınız ne, soğutucunuz ne eğer hız aşırtma yaptıysanız voltaj verdiniz mi?
 
Hocam merhabalar rehberinizi okudum ve sayenizde bir çok bilgi edindim. Fakat aklıma takılan sorular var. Öncelikle benim anakartım MSI 990FXA Gaming ve sizin elle ayarladığınız gibi ayarlanmıyor. Yani seçenek seçenek vermişler örneğin +01000 veya +025000 şeklinde yani nasıl ayarlamalıyım? 2. sorum şu NB voltajı ne işe yarayacak ve orantı var mı CPU voltajıyla? Yani neye göre NB voltajı veriyoruz? Bugün bu soruların yanıtını bilmeden acemi bir şekilde işlemciyi 4.6 GHz'e çıkarmayı denedim. İşlemcinin taban voltajı 1.032 gözüküyor bende. Yukarıda gördüğüm seçeneklerden yavaş yavaş arttırarak hepsiyle denemeye başladım. +010000,+020000 falan ama bilgisayar açılmadı daha sonra +10000 ve üstünde bilgisayarı açmayı başardım. Bu değer ve üst değerlerde voltaj 1.4 ile 1.5'a kadar sistem açılıyor. (1.50 üstüne çıkmak istemedim) Fakat sistem en fazla 5 DK çalışıyor. Bilgisayarı açıyorum gereksiz (Origin Steam) programları kapatıp AIDA64, CPU-Z, Prime95 test programlarını açıyorum ve Prime başlıyor sonra bilgisayar donuyor. Resetlemek zorunda kalıyorum ne yapacağımı şaşırdım. NB voltajını bilmediğim için kafama göre yükselttim indirdim derken hiçbir sonuç elde edemedim. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. (OC yapmamdaki amaç oyunlarda FPS drop yemem sanıyorum ki işlemci yetersiz. Kalıyor bu ekran kartında LOL gibi basit bir oyunda 90 FPS veriyor o 90 FPS de 45'e aniden düşüyor.)

Sistemim:
  • FX8350
  • MSI 990FXA Gaming
  • CoolerMaster Hyper 212 Evo
  • Crucial Ballistix DDR3 1600 CL8 2x8 RAM
  • AMD RX480 8 GB

@BilgisayarKurdu hocam müsaitseniz ilgilenebilir misiniz ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı