FX 4100 Overclock Rehberi

İŞLEMCİM:AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI
RAM: GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ
SOĞUTUCU:COOLER MASTER HYPER 212 EVO
ANAKART: M5A97 EVO R2.0

Overclock için bu parça bilgileri yeterli sanırım sen okuduğuna dair bir belirti ver cevabı iki üç gün sonra versende olur beklerim dostum :)

(Büyük harf ile yazmaktan dolayı 1 gün ceza veren arkadaş donanım bilgilerini elle yazarsam yanlış yazabilirim diye copy paste yaptığımdan büyük oluyor bilgin olsun)
 
"Her işlemcinin bir sınırı olduğunu" öğrenmiş olman gerekirdi.
FX serisi işlemcilerde genelde 4,4'den öteye pek kolay gidilemiyor. Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum.
Forumdan yardımcı olduğum arkadaşlarda 4,6'ya stabil çıkan oluyor ancak mesela ben daha ötelere gidemiyorum.
4,4GHZ'de stabil kalabiliyorsan öp başına koy :)
 
Stabil kaldımı bilmem ama o günden beri yanlızca bir kere youtube'da video izlerken pc dondu ve reeset atmak zorunda kaldım onun dışında bir kaç yüksek oyun oynadım photoshop falan kullandım bir sorun olmadı ama voltaj vermedim hiç sadece senin rehberinden bakarak hepsini uyguladım voltaj kısmı hariç
 
Dostum voltaj verilmeden o değere stabil çıkılabiliyor olsa neden durduk yere voltaj verelim ki :) Voltaj veriyorsak bir nedeni olmalı değil mi? Şuan sistemin stabil değildir.
Sırf sizlere daha iyi anlatabilmek için o rehberi geçen hafta 2-3 kat detaylandırdım. Hala daha ayrıntılara girmeden uzaktan halletmeye çalışıyorsunuz :)

Donmalar ve reset atmak zorunda kalmanın nedeni sistemin stabil olmaması. Yapman gereken her şey rehberde çok ayrıntılı bir biçimde anlatılıyor.
Alt kısımlara gelip stabilite kontrol kısmını uygular mısın? Orada kullanman gereken programlar var ve hepsinin kullanımı detaylıca anlatılmış.

Voltaj olarak ise 1,43 yerine biraz daha yükseltip 1,45 verebilirsin.
 
İnanmıcaksın belki ama hepsini denedim rehberini 3 kez baştan aşağı okudum ama o programları kurmadım hiç çünkü voltaj verdiğimde hep sistem açılmadı kapatıp açmak zorunda kalarak biosa girebildim voltajsız denememde olunca bıraktım öyle :) o programları kursam bile stabilite konusunda bana yardımcı olacaklarını bilmiyordum sadece test programları olduklarını düşündüm.
 

Geri
Yukarı