FX 4100 Overclock Rehberi

1.40'dan 1.48'e kadar denedim sanırım voltajları ama hepsinde açılmadı sistem siyah ekranda kaldı ve kapatıp açmak zorunda kaldım yani voltaj kısmını elleyince açılmıyor desem yalan söylemiş olmam :)

Az önce tekrar denedim 1.44 voltaj vererek yine açılmadı, utoa'ya alınca 1,36 ile 1,37 arasında değişiyor voltaj değeri ve bu şekilde 3 günde sadece bir kere dondu sistem hocam.
 
Hocam denedim ama bu sefer hiç açılmadı kasayı söküp bios sıfırlayarak açabildim bilgisayarı sanırım olmucak bu iş bende en iyisi böyle devam etmek :)
 
4,2GHZ'ye otomatik voltajda çıkıp stabilite testi yap, sıkıntı yaşamayacağını tahmin ediyorum. Voltajsız 4,4 biraz fazla kaçıyor. 4,2 veya olmazsa 4GHZ'de voltajsız kullanmanız gerekebilir.
 
Stabilite testi için hangi programı öneriyorsun ? Voltajsız 4.00 GHZ'de sorunsuz kullanabiliyorum şu an sadece default ayarlarda ram 1600 mhz'de çalışıyordu onu 1866 mhz'e aldım o şekilde kullanıyorum.

Hocam voltajsız 4.2 GHZ'e çıktım ram'leride 1866 MHZ'e yükselttim aida64 ile stabilite testi başlatıcam sence kaç dakika yapayım bu testi ?
 
İsmail kardeşim, sizler için hazırlamış olduğum bu rehberin 18. sayfasındasın şuan. Eğer 1. sayfaya dönersen aradığın tüm cevapları bulabilirsin.
Bellekleri, söylediğim üzere standart ayarlarında bırak. 1 kademe frekans artışı sana hiçbir şey kazandırmaz. Frekans artışı demek aynı anda CL değerinin de artışı demektir. Bırak standart frekans ve CL değerlerinde çalışsın.

Sırf siz anlayabilin diye Prime95'i nasıl açacağınızı bile en az 5 resim ile belirttim. Hala daha AIDA64 ile test edeceğim diyorsunuz.
Rehberde hangi testin ne kadar sürdürülmesi gerektiğini anlattım ancak hala daha aynı soru geliyor.

Belki hoşuna gitmeyecek cevaplar ancak bu soruları 20 defa cevaplamamak için oluşturuldu bu inceleme :)
Yinede 1. sayfaya dönmeye üşenenlere anlatayım.

Bellekleri 1600MHZ'de bırak, voltaj ayarlarına hiç girişmeden 21 çarpan ile 4,2GHZ'yi elde et. Sistemi Prime95 ile 1 saat test et ve görselleri buraya yükle.
 
30 dakika boyunca test yaptım hocam istatiskik görüntüsü bu.

Peki dediğin şekilde yapacağım kusura bakma sende haklısın ben olsam bende sıkılırdım :)
 

Dosya Ekleri

  • stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    38,3 KB · Görüntüleme: 180
Sıcaklıklarda görüldüğü üzere hiçbir sorun yok ancak dediğim gibi benim ihtiyacım olan şey Prime95 sonuçları.
Bana aşağıdaki görseli atman gerekiyor. Yarım yamalak iş yapmak istemiyorsan bu şart :

RESİM20.jpg
 

Geri
Yukarı