FX 9590 ve MSI 990fxa O.C Sorunu

cufaf

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2016
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar!

Sorunumu soylemeden önce sistemimi aşağıya yazıyorum..!

  • İşlemci: Amd Fx 9590
  • Soğutucu: 8 milli sogutucu + çift fan (venom)
  • Anakart MSİ 990fxa Gaming
  • Ram : Kingstone 8x2 16 Gb
  • Ekran Kartı: Sapphire R9 380 4gb 256 bit oc gaming
  • Güç: 750w suplay
  • Hdd: 240 gb ssd 560/530
  • Kasa: Kişisel Özel Yapım

Bazen oyun bazen de android derlerlemek için 2 ay önce topladım. Kesinlikle ısınma sorunu yaşamadım. Render halinde full 8 çekirdeğide %99 ortalama 1 saat kullandığı oldu hatta bazen zorlama amaçlı VMware'de de linux system açıp 4 çekirdek verip 8 ram paylaşıp android build alırken windows'ta da oyun oynadım. Fan sesi hariç hiçbir sıkıntım olmadı yani acayip memnunum.

Technopat'ın fx9590 videosunda 990 anakart tercih edilmesi gerektiğini söyledikleri için MSİ 990fxa Gaming anakart aldım! Oc yapmayı düşünmüyordum ama frekansları kurcalayayım dedim ve 220w not support gibi bir yazıyla karşılaşınca moralim ağrıdı :)

MSİ 990FXA ile FX9590 OC yapılamaz mı? Çok detaylı araştıramadım amd hakkında bilgisi olanların deneyimi ya da fikri olan var mıdır acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gygabyte 990fxa var bende de sorunsuz bir şekilde o.c yapıyorum athlon ii x4 640 işlemcim eski bilgisayar içinden beceremedim yani windows içinde olmadı internetten örnek videolara baktım anakart üzerinden yapılınca daha sağlıklı gibi şu anda sabitledim değerleri tam tutturdum sorunsuz kullanıyorum :)


 IPhone 6 [emoji809] 1⃣2⃣8⃣ GB
 9⃣.0⃣.2⃣ Pangu Jailbreak
 
Recep bey zorlama aşamasına gelemediğimi bilmenizi isterim :) otomatik 5ghz çalışıyor aslında frekans yükseltmeye hiç gerek bile duymuyorum ama insan oğlu kurcalamak istiyor işte merak.. no supported yazması beni üzdü :)
 
Recep abinin söylediği gibi anakartın sınırları var.Fakat birde o kadar enerjiye dayanamayıp anakartın alev alma riskide olduğu için bence kısıtlama yapmışlar.
 
crazy :) destek listesinde zaten işlemcimin adı var. zaten 990 ın altındaki kartlarda birtek 970 desteklemesede 9590 çalıştırılabiliyor.! ayrıca anakartım basit bir anakart değil. muhtemelen benim beceremediğim birşey dışında bios güncellemesini yapmama ragmen bi eksiklik var sanırım
 
Dostum piyasada o işlemciyi destekleyen anakartlar var fakat yeterli gücü vermiyorlar.İşlemci 5 Ghz de çalışıyor ve çarpan kilidi açık 200 W civarı güç çekiyor OC yaparsan ve büyük ihtimal anakartının işlemci soketi 150-170 W destekliyordur bu nedenle anakart sana engel oluyordur tabi bu benim düşüncem.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı