FX8350 ve GTX 970 PC'ye Overclock yapmalı mıyım?

kalseder

Hectopat
Katılım
23 Eylül 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba Technopat ailesi. Ben geçenlerde bir bilgisayar toplamıştım kısaca bilgi vermek gerekirse donanım şu şekildeydi:
  • İşlemci: FX8350
  • Ekran Kartı: GTX970
  • Ram: 16GB
  • Anakart: MSI 970 Gaming
Overclock yapmalı mıyım? Tam performans alamıyorum gibi hissediyorum bazı oyunlarda. (Mesela Total War: Attila'da 30 FPS'i geçemiyorum düşük ayarlarda) eğer overclock yapmamı önermiyorsanız ne yapmalıyım performansın artması için?
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıtın için teşekkürler Recep Abi.
Oyun orijinal ve maalesef tam verim alamıyorum bilgisayardan yani umduğum kadar hızlı değilmiş gibi hissediyorum. Overclock yapmalı mıyım sizce?
 
Ortada böyle bir problem varsa bunun sebebi karta OC yapmamış olman değil. Yani kartın frekans değerlerini yükseltince birden bire 60-80FPS almayacaksın. Vsync ayarını kapatıp dene bir de.
Ayrıca BF3 - BF4 gibi daha bilindik oyunlarda test eder misin? Hangi çözünürlük ve grafik ayarlarında oynadığını bileyim, ortalama aldığın FPS'yi de bileyim.
Test ettiğin oyunlar Multiplayer olmasın, mümkünse çevrimdışı Singleplayer oyunlarda test et.

Bu durum tüm oyunlarda geçerli değil sanırsam?
 
Son düzenleme:
Tüm oyunlarda geçerli değil, şu ana kadar 20'ye yakın oyun oynamışımdır bu sistemle sadece Total War'da yaşıyorum böyle bir sorun. Cevabınız için teşekkür ederim BF3 ile deneyip sonuçları yazarım birazdan.
 
Sorunun oyunun kendisi ile alakalı olduğu konusunda şüphemiz yok zaten. Senin için oyunun kendi forumunda biraz araştırma yapayım, bir şeyler yakalarsam bilgilendiririm.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı