G31 anakart önerisi

exper123

Kilopat
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
575
Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bende Exper marka masaüstü var. Bunda kapanma ve donma sorunu mevcut. Sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar türlü şeyler denedim ama çözüme ulaşamadım. Donanım olarak hangi parçaya hangi anakart uyar bilemiyorum. 2. el anakart bulmayı düşünüyorum.
fgh.PNG

Sistem bu: Bu sisteme hangi anakartlar uyuyor ? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Exper marka masaüstü var. Bunda kapanma ve donma sorunu mevcut. Sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar türlü şeyler denedim ama çözüme ulaşamadım. Donanım olarak hangi parçaya hangi anakart uyar bilemiyorum. 2. el anakart bulmayı düşünüyorum.
Eki Görüntüle 189297
Sistem bu: Bu sisteme hangi anakartlar uyuyor ? Yardımlarınızı bekliyorum.
Hocam selam. Öncelikle kusura bakma, bu konunun dışında bir soru soracağım sana.
Acaba atikmpag.sys sorununu çözebildin mi? Özel mesaj atmak istedim ama bulamadım profilinde.
Bu arada denk geldim gördüm, senin sisteminle benimki de çok benzer. Bendeki model Dell 4050, i5 2410, Ati 6470 ekran kartı. Son bir yıldır bu atikmpag.sys sorunundan gına geldi, Windows 7'de iken kapatıyordum ama Windows 10'da devredışı bıraksam bile açıp kapayınca tekrar aktif oluyor ve mavi ekranlar selamlıyor beni. Üstüne devredışı bıraksam bile bence hala arkaplanda aktif takılıyor.

Bazen yeniden başlatınca aktif olduğu halde sorunsuz çalışıyor. Bu yüzden de fiziksel bir sorun olduğunu düşünmüyorum pek. Sildim kurdum, DDU yaptım, devredışı bıraktım v.s herşeyi yaptım ama hala ''ne benle, ne de bensiz'' diyor resmen.

Acaba bir ümit, sen çözebildin mi? (Aslında hiç ümidim yok ama:)
 
@Müteferric çözdüm. Daha doğrusu ekran kartını kurtaramadım ama en azından hata vermesini engelledim diyebiliriz. Yaklaşık 8-9 saat uğraştım bu sorundan kurtulmak için. Şuan sadece intelin ekran kartını kullanabiliyorum. Yani nasıl çözdüm tam hatırlamıyorum ama ekran kartını devre dışı bırakmak gerekiyor. Bilgisayarın sürücüyü otomatik yüklemesini engelle. Bende aygıt yöneticisi bu şekilde;
dsfsdf.PNG
 
@Müteferric çözdüm. Daha doğrusu ekran kartını kurtaramadım ama en azından hata vermesini engelledim diyebiliriz. Yaklaşık 8-9 saat uğraştım bu sorundan kurtulmak için. Şuan sadece intelin ekran kartını kullanabiliyorum. Yani nasıl çözdüm tam hatırlamıyorum ama ekran kartını devre dışı bırakmak gerekiyor. Bilgisayarın sürücüyü otomatik yüklemesini engelle. Bende aygıt yöneticisi bu şekilde;Eki Görüntüle 196372
Teşekkür ederim exper123, cevabın için. Ben de öyle yapıyor fakat, 2-3 açılıştan sonra bir şey oluyor ve tekrar aktif olup gene mavi ekran iler sonuçlanıyor.
- Mesela bir sabah kalktığımda açınca bir bakıyorum aktfi olmuş.
- Windows güncelleme yapınca tekrar aktif ediyor bu gpuyu.
-Bazen gpu hala devre dışı iken, bilgisayarı açarken yine mavi ekran oluyor. Sonra güvenli modda bir bakıyorum Gpu hala devre dışı. O zaman inten sürücüsünün güncellemesini geri al diyorum. Sonra bilgisayarı normal açınca, intel sürücüyü tekrar güncelleyip 1366x768 çözünürlüğüme kavuşuyorum.
- Ama işin garibi bazen gpuyu devre dışı bırakmadığım halde, bilgisayar 2-3 gün sorunsuz çalışıyor. Sonra bir anda sorun çıkıyor yine.

Benim beynim yandı, rutin bir işlem oldu benim için bu işlemler artık
 
Aynı sıkıntıları bende çektim. Windows Update'in sürücüyü yüklemesini engellemen lazım. Hatta sürücüyü 1 kere yüklemeyi başarırsa, silsen bile bilgisayarda bulup tekrar sürücüyü güncelleyebiliyor. Bir şekilde sürücü yazılımını bilgisayardan silip tekrar yüklenmesini engelleyebilir isen ekran kartını devre dışı bırak. Ben hep devre dışı kullanıyorum ki bir daha sorun yaşatmasın diye. @Müteferric
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı