Gelecek yazılım teknolojileri nelerdir?

Katılım
13 Aralık 2018
Mesajlar
1.433
Çözümler
8
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3100 / SAPPHIRE NITRO+ RX 5500XT SE 8GB / JAMES DONKEY Sata JD480 / Gigabyte B450M H / Apacer Panther 16 GB 3000 mhz / Power Boost VK-T01B 650W 80+Bronz
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Geliştirici, Bilgisayar Teknikeri
Merhaba, şu anda Front-End öğreniyorum yakın zamanda JavaScript'e geçeceğim daha sonra backend konusunda da çalışmalar yapıp kendimi geliştirmek istiyorum. Fakat son zamanlarda özellikle yapay zekanın da ortaya çıkmasıyla beraber bildiğiniz gibi çoğu işi yapabiliyorlar. Bu sebeple web ve mobil gibi alanlarda sıkıntılar yaşayabilirim diye düşünüyorum bazı kuşkularım var. Aslında yapay zekaya da ilgim var fakat pek araştırmadım yakın zamanda. Sizce ileride öne çıkacak olan farklı teknolojiler ile HTML, CSS javascpirt, C# gibi diller popülerliğini yitirip kendisini tamamen otomatik hale mi getirecektir yoksa gelecek yazılım dünyasında daha mı çok ortaya çıkacaklar. Sizin de fikrinizi almak istedim. Kendimi olabildiğince çok geliştirmeye çalışıyorum fakat teknolojinin hızla gelişmesi beni korkutmuyor değil. Şimdiden teşekkürler.
 
Günümüzde teknolojinin nereye gideceği pek belli değil. Ben şahsen pek çok alanda kendimi geliştirmeye uğraşıyorum. İleride hepsi gitse de illaki 1 tanesi kalır :).
 
Günümüzde teknolojinin nereye gideceği pek belli değil. Ben şahsen pek çok alanda kendimi geliştirmeye uğraşıyorum. İleride hepsi gitse de illaki 1 tanesi kalır :).

Ben de öyle düşünüyorum hocam ama biraz kuşkuluyum maalesef.
 
Kesinlikle Veri ile ilgili her şey diyebilirim, ayrıca Yapay Zeka yazılımı da Veri yazılımının yanında eşantiyon olarak geliyor.

Geleceğinize hazırlanıyorsanız endişelenmeniz gereken bir şey yok, şuan sadece gelişmenize bakın. İngilizcenizi çıkarabildiğiniz en yüksek seviyeye çıkarın, matematik ile aranız iyi olsun, merakınız ve tutkunuz olsun yeterli. Gerisi gelecek.
 
Bunu zamanla göreceğiz. Şuan için bahsettiğin bir problem ortada bulunmuyor. Uzun süre de bulunmayacak.
Programlama dilleri veya frameworkden ziyade daha tektik terimler ve sistemler üzerinden kendini geliştir. Atıyorum amacın Flutter öğrenmek olmasın, mobil programlama öğrenmek olsun.
Ayrıca programlama dilleri ve framework, projelerde küçük bir bir etken sadece. Bunlardan daha da önemli kısımlar var. Bu sebeple güncel olmak önemli ve ayak uydurmak gerekiyor.
 
Fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkürler, dikkate alacağım. Şu anda zaten hangi alanda ilermemem gerektiğini belirleyemedim henüz. Bazen Mobile sarıyorum bazen web tasarıma. İleride belki birkaç projem olur diye öğreniyorum bazen. Son yıllarda yapay zeka dikkatimi çok çekiyor mesela. Bazen ona kayıyorum. Anlaşılan henüz bir yerden bir yere atlıyorum. Zamanla oturacaktır umarım.
 
Merhaba, ben şöyle bir tavsiye vereyim sana. Ne yapıyorsan olabildiğince o alanın en iyisi olursan sırtın yere gelmez. Yani front end developersan, back end developersan, db adminiysen, veri madencisiysen, dev opsçuysan, architect isen her neyse çok iyi olacaksın.

Yoksa full stack olayım back end front end her haltı bileyim, yok network admini olayım ama db işini de öğreneyim vs. dersen genelde iki (3, 4.. diye gider tabi) alanda da en üst seviyede olmak için yemeden içmeden yaşamadan kendini adaman lazım, yoksa iki alanda da vasat seviyede kalırsın (tecrübelerime göre yüzde 80 ihtimal), aç kalmazsın tabi ama senin yaptığın işin aynısını yapacak, aynı tecrübeye bilgiye sahip binlerce insanın arasında bir fark yaratamazsın.

Bir alanda uzmanlaşırsan, alanında çok iyi olursan sırtın yere gelmez. Yani örneğin front endci isen, yapay zeka ortalama web siteleri kodlar hale geldiği zaman hala aranan adam olursun çünkü fark yaratırsın .Diğer teknolojileri de 2. öncelik olarak; (mesela front end geliştirici için ek teknoloji ->back end diyelim) soranlara "evet back endden de anlarım, şunu şunu yaptım, bundan anlarım" diyecek kadar öğrenirsin, senden iyisi yok.
 
Merhaba, ben şöyle bir tavsiye vereyim sana. Ne yapıyorsan olabildiğince o alanın en iyisi olursan sırtın yere gelmez. Yani front end developersan, back end developersan, dB adminiysen, veri madencisiysen, dev opsçuysan, architect isen her neyse çok iyi olacaksın.

Yoksa Full stack olayım back end front end her haltı bileyim, yok network admini olayım ama dB işini de öğreneyim vs. dersen genelde iki (3, 4.. Diye gider tabii) alanda da en üst seviyede olmak için yemeden içmeden yaşamadan kendini adaman lazım, yoksa iki alanda da vasat seviyede kalırsın (tecrübelerime göre yüzde 80 ihtimal), aç kalmazsın tabii ama senin yaptığın işin aynısını yapacak, aynı tecrübeye bilgiye sahip binlerce insanın arasında bir fark yaratamazsın.

Bir alanda uzmanlaşırsan, alanında çok iyi olursan sırtın yere gelmez. Yani örneğin front endci isen, yapay zeka ortalama web siteleri kodlar hale geldiği zaman hala aranan adam olursun çünkü fark yaratırsın. Diğer teknolojileri de 2. öncelik olarak; (mesela front end geliştirici için ek teknoloji ->back end diyelim) soranlara "evet back endden de anlarım, şunu şunu yaptım, bundan anlarım" diyecek kadar öğrenirsin, senden iyisi yok.

Benim fikrim de böyle hocam. Zaten dediğim gibi henüz olmam gereken alanı belirleyemedim. Araştırırken bir yandan front end öğreniyorum. Zamanla da daha iyi yerlere geleceğimi umuyorum. Önerileriniz için teşekkürler.
 

Geri
Yukarı