Gidon ve lastik parelel değil gibi hissettiriyor

Katılım
2 Kasım 2019
Mesajlar
2.277
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar 350 Km'de PCX 125 kullanıyorum. Bugün bozuk bir yola girdim. Gidon sağa sola çekmeye başladı. Asfalttandır dedim normal asfalta girdim fakat hala devam ediyordu. Bozuk yolun başında başlayan olay yol bitmesine rağmen devam etmesi şaşırttı. Yaklaşık bir 50 km daha sürdükten sonra gidon aşırı hassaslaştı. Yani parmakla bile itsem hemen en ufak açıda dönüyor. Eskiden bir ağırlığı vardı az da olsa çevirirken şimdi tüy gibi oldu ve bu durum çok rahatsız edici. Durmaya kalkarken falan yamuk duruyor vs.
Birkaç sert kasis ve bozuk talaşlı yol sonucu böyle bir sorun ortaya çıktı. Lastiklere alakalı bir durum olabilir mi? Basınç düşmesi vs vs. bir de sanki gidon ve lastik aynı yönde değil gibi. Gidon düzken hafif sağ gidiyor gibi motor.
Sorunumu anlamak biraz güç gibi ama motordan anlayan var ise yardımcı olursa çok mutlu olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gidonun zaten hafif gibi olması gerekir. Tenis raketi tutma örneği gibi bir örnek verebilirim. Elinde bir kuş olduğunu düşün. "Kuşun elinden kaçmamasını sağlayacak kadar sıkı fakat öldürmeyecek kadar da yumuşak tutmalısın."

Gidonu sıkarsan gidon sert gelir, olması gerektiği gibi tutarsan da yumuşak gelir ve doğrusu da budur. PCX bozuk bir yola girip çıktıktan sonra gidon veya balans ayarı bozulacak bir motosiklet değil. Çok çok sert çukurlara girdiysen iş değişir tabi.
 
Hocam yeni kasalarda gidon göbeği oynaması problemi kronik demişler ama bilemedim 1000 bakımına kadar böyle kullanmak riskli gibi çünkü bariz hissediyorum motorun lastiği anında yön alıyor eskiden bi güç uygulamam gerekirdi yani bende bi kas gücü artışı da olmadı son günlerde :D Lastik PS etkileme şansı var mı acaba? Lastiğin gidonla orantısız dönmesi bi tık canımı sıktı.
 
Gidon göbeğinin oynamasıyla gidonun oynaması aynı şey değil bu arada. Evet, lastik basıncı kesinlikle etkiler.

300kmdeki motorun lastik basıncı düşebilir mi hocam peki? Yani bayi teslim ederken ayarlayıp vermiştir diye ümit ediyorum ama yine de bir sormak istedim. siz bayağı deneyimlisiniz 2 teker konusunda sanırım Ducati kullandığınıza göre. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı