GM Discovery Stock ROM Atarken Brick Oldu

buarkk68

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2015
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar general mobile discovery cihazıma stock ROM yuklerken brick oldu. SP flash tool ile düzeltmeye çalıştım, iyice beter ettim. Ordan format atınca hiçbir şey hiçbir şekilde açılmadı. Telefon hard brick oldu. Telpa'ya gönderdim açılmıyor diye. Yaparlar mı? Yaparlarsa para alırlar mı? Bilgisi olan varsa söylerse sevinirim, şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Merhaba dostum.

Sakin ol telefonun hard brick olduysa yanlış rom yüklemenden kaynaklanıyor. Telefon sadece siyah ekranda kalır çözümü ise doğru romu bulmak ve yüklemek. Telefoncular yapar ama ücret alırlar. Tavsiyem uğraşırsan sen bile yapabilirsin ama garanti dışına çıkar (zaten rom yüklemeye çalışmışsın :D )
 
Doğru söylüyorsun ama önceden başıma gelmişti ama böylesi değil. Önceden CWM açılıyordu stock ROM'u yükleyip düzeltebiliyordum ama şimdi hard brick oldu. Telefonda hiçbir komut yok. Ne açılışta kalıyor ne cwm açılıyor. Guç tuşuna basıyorum ama hiçbir şey açılmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi romdan kaynaklanıyor. Ekran boyutuna göre indirmeniz gerekmekteydi geçmiş olsun. Tamir edilir canınızı sıkmaya gerek yok tecrübe zaten (bir şeyleri bozarak :)) olunmaz mı ? Mtkdroid ile keşke rom yüklemeden telefon bilgilerinize göre yükleseydiniz hatasız temiz kurulum yapardınız.
 
Peki şu an telefonu teknik servisi Telpa'ya gönderdim. Yapabilirler mi onlar? Ya da yaparlarsa ücret alırlar mı? Anakart değişimi gibi şeyler olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaparlar koskoca telpa yani :D Bilmiyorum anakartı değiştirmezler diye düşünüyorum kolaya kaçmazlar heralde. Sonuçta anakart sağlam. Ücret konusunda garanti dışına çıkmışsınız rom yükleyerek yazılım değişti.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı