Görev yöneticisindeki svchost.exe nedir?

Ali Can DUMAN

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2014
Mesajlar
340
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Resimdeki svchost.exe nedir ve nasıl silinir? diğer işlemler neden bu kadar çok?
 

Dosya Ekleri

  • asdasd.jpg
    asdasd.jpg
    74,8 KB · Görüntüleme: 605
Merhaba.
Benzer isimde bir virüs dosyası olmadığı sürece.

Svchost.exe, Windows'un bilgisayarınızda çeşitli işlevler gerçekleştirmek için kullandığı diğer bağımsız hizmetleri barındıran veya içeren bir işlemdir. Örneğin, Windows Defender svchost.exe işleminin barındırdığı bir hizmet kullanır.

Bilgisayarınızda çalışan birden çok svchost.exe örneği olabilir; her örnek farklı hizmetler içerir. Bir svchost.exe örneği programın tek bir hizmetini barındırabilir ve başka bir örnek Windows ile ilgili birkaç hizmeti barındırabilir. Her bir svchost.exe örneği altında hangi hizmetlerin çalıştığını görüntülemek için Görev Yöneticisi'ni kullanabilirsiniz.

svchost.exe altında hangi hizmetlerin çalışmakta olduğunu görmek için:
  1. Görev yöneticisi'ni açmak için görev çubuğunu sağ tıklatın ve ardından görev yöneticisi'ni başlat'ı tıklatın.

  2. İşlemler sekmesini tıklatın.

  3. Tüm kullanıcıların işlemlerini göster'i tıklatın.
    18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_48.jpg
    Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

  4. Bir svchost.exe örneğini sağ tıklatın ve ardından Hizmet(ler)e Git'i tıklatın. İşlemle ilişkili hizmetler, hizmetler sekmesinde vurgulanır.
 
@Goksel KARVAR anlatmış ama virüste olabiliyor bazı svchostlar.
Görev yöneticisinde "Yansıma Adı"na tıkla. Svchostların olduğu bölme gel. SYSTEM , NETWORK Service , Local Service dışında başka bir kullanıcı adı yazıyorsa o svchost.exe virüstür. Kendi kullanıcı adın yazıyorsa o svchost bir keylogger'dir.
 
@Connor Trojan virüsü ne yaptığınızı görüp müdahale edebilir. Keylogger virüsleri klavyenizde bastığınız tuşları internet yoluyla virüs yapımcısına aktarır. Eğer gelişmiş ise bilmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı